trešdiena, 2018. gada 7. novembris

Trīs siera cepumi ar pesto

Labvakar novembrī!
Skat, drīz būs jau gads pagājis, sāksies jauns ar jauniem izaicinājumiem, bet es vēl ar šā gada izaicinājumiem neesmu tikusi galā. Būs iekrājies parāds. Nu neko, vēl jau ir laiks saraut!
Pagājušā nedēļa man pagāja kūkas zīmē, jo cītīgi meklēju recepti Red Velvet kūkai. Uz jaunākās atvases dzimumdienu biju uzcepusi vienu, bet sapratu, ka recepte vēl jānoslīpē. Pagājušo svētdien bija dublis numur divi un tās rezultātu dabūja testēt mani darba kolēģi. Neviens neko sliktu neteica, bet sajūsmā krēslus arī nelauza. Pašai mēģinājums numur divi labāk garšoja, nu pa brīvdienām būs jāveic mēģinājums numur trīs. Un tad būs cepiens numur četri, Ingai uz dzimšanas dienu, kas iekrīt tieši simtgadē. Tad nu jubilāres vēlme bija šī kūka, ko nedrīkst neizpildīt.
Bet, kad dzīvojies saldumu pasaulē, tad gribas šo saldo dzīvi padarīt mazliet daudzgaršīgāku un apēst kaut ko sāļu, bet garšīgu. Tā nu reiz sakrita, ka ledusskapī mētājās 3 dažādi siera pārpalikumi, kas prasīt prasījās pēc izlietošanas cepumos. Domāts darīts, atradās arī pesto un saulespuķu sēkliņas, ka beigās sanāca cepumi labu labie, ka ne nenoēsties.
Tātad, mums vajadzēs:
500gr milti
1 olas dzeltenums
170gr sviesta
1 liela ēdamkarote pesto
1/2 tēj.k. cepamā pulvera
sauja attrītu saulespuķu sēklu
trīs dažādi sieri (cietais, parastais vulgaris un zilais)

Trīs dažādos sierus var aizvietot arī ar vienu. Daudzums, skatoties cik sierīgu gribās. Man bija apmēram 50-70grami no katra siera.
Visa gatavošana gaužām vienkārša. Sarīvē bļodā sieru.
Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Es sāku ar sviestu, tad pesto, saulespuķu sēklas un olas dzeltenumu.



Pēc tam pievieno cepamo pulveri un miltus un visu kārtīgi samīca viendabīgā masā.


No mīklas izveidoju " desas" kuras ieliku uz brīdi saldētavā, lai nedaudz sacietē, lai būtu vieglāk sagriezt šķēlītēs. Tad kārto uz cepamās plāts un cep 175 grādos 15-20minūtes,līdz cepumi gatavi.



Lūk, tieši tik vienkārši, ātri un garšīgi. Recepti var variēt pēc sirds patikas. Var nelikt pesto, vai arī pielikt vairāk nekā norādīju es. Arī siera daudzumu un šķirni var izvēlēties tādu, kas vairāk tīk, vai ilgāk dzīvojas pa ledusskapi un prasās pēc utilizēšanas. 

Lai labi garšo!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru