trešdiena, 2018. gada 24. janvāris

Vārīta vistas fileja folijā

Kamēr tapināju sacepumu, paralēli izmēģināju šo recepti. Ar vistas fileju ir tā, ka tā ir garšīga baltā gaļa, taču reti, kad sanāk sulīga. Un reizēm liekas, ka tev ir abas rokas kreisās, ciklopa acs un viss cits, jo lai kā censtos iegūt receptēs aprakstīto to sūūuūūlgo un maigo vistas fileju nesanāk.
Ok., ar mani nav tik traki. Ir reizes kad sanāk, ir reizes kad nesanāk. Viss atkarīgs no mēnesfāzēm un radošuma gara. Taču šoreiz gribējās atrast to ideālo veidu, kad vistas fileja vienmēr sanāk sulīga. Un atradu! Par cūkas cepeti, kas ietīts folijā un izvārīts ir dzirdējuši visi. Un receptes ir atrodamas ne viena vien, tad kāpēc šo pašu metodi neatkārtot ar vistas fileju?! Vienīgais, kas man lika nedaudz palauzīt galvu, kādas garšvielas izmantot. Trīsreiz prātā pārcilāju garšvielu un ledusskapja saturu, līdz paliku pie šādas kombinācijas - sāls, pipari, medus un graudainās sinepes. Un sviets. Trāpīju desmitniekā un tas, kāda sanāca fileja, nav iespējams aprakstīt. Tāpat neticēsiet! Taču kā jau visās receptēs - arī šeit valda brīva improvizācija attiecībā uz garšvielām, galvenais ir pagatavošanas veids. Un tas ir, vistas fileju kārtīgi ietin folijā un liek vārīties, apmēram 30 minūtes. Skatoties cik lielas filejas.
Tātad, mums vajadzēs:
Vistas fileja
sāls
pipari
graudainās sinepes
medus
sviests
folija

Atkal par daudzumiem - man bija 4 brangas vistas filejas, 1/2 burciņa graudainās sinepes(kādas 3 tējkaortes) un apmēram tikpat daudz medus. Sāls, pipari pēc acumēra un saprašanas.

Gatavošana tik vienkārša, ka bez maz vai jāraud. Bļodā sajaucu sinepes ar medu, kārtīgi smaisīju.
Ņem visas fileju, liekam uz folijas gabala, pārkaisām ar sāli un pipariem. Tad uzsmērēju virsū sinepju medus maisījumu un uzliku dažas piciņas(plānas šķēles) sviesta. Visu kārtīgi satinu 2 folijas kārtās.


Liek katlā, pielej ūdeni ka gandrīz tiek nosegts un liek vārīties. Kad sāk vārīties, vārīju 30minūtes. Pēc tam ķeksē laukā, ļauj nedaudz padzist un servē galdā.


Lūk, vista gatavojas savā sulā +  pievienotajās garšvielās. Viss labums sasūcies gaļā un tā ir tik mīksta, ka varētu ēst vēl un vēl. Protams, var arī cept cepeškrāsnī, taču, ne vienmēr tas ir iespējams un šādi gatavojot, arī var iegūt superīgu rezultātu!
Lai labi garšo!



2 komentāri: