pirmdiena, 2018. gada 15. janvāris

Pildīta cūkagaļa karbonāde rīvmaizē

Laimīgu Jauno 2018.gadu!!!
No sirds visiem novēlu labu veselību un neizsīkstošu prieku ikdienas gaitas veicot!
Šoreiz īsi un konkrēti, viendien braucot mājās no darba, secināju, ka gribās gaļu - cūkgaļu. Un gribas kaut kā iznesties, lai nav tāda plika koarbonāde vien. Tad nu izdomāju, ka gaļu sapildīšu ar žāvētu gaļu, sieru un zaļumiem un lai būtu pavisam labi, panēšu rīvmaizē, kas sajaukta ar cieto sieru! Saskrēja siekalas mutē, tad skaties recepti!

Tātad, mums vajadzēs:
Cūkas karbonādi
žāvētu cūkas šķiņķi
mocarella siers
zaļumi - dilles un pētersīļi
rīvēts cietais siers
rīvmaize
krievu sinepes
Santa Maria citronpipari
sāls
ola

Daudzumi - skatoties cik daudz ēdāju. Mēs seši, reiz divām ēdienreizēm, tad nu ņēmu kārtīgu gabalu karonādes - uz kilogramu pusotru. Vsiss pārējais uz aci un saprašanas.

Sākumā sagriež gaļu ne pārāk biezās šķēlēs, ņem gaļās āmuru un izklapē plānas, jo plānas. Apsmērē ar sinepēm, apkaisa ar sāli un citronpipariem un atliek malā, kamēr gatavo pildījumu.


Zāvēto šķiņķi sagriež strēmelītēs, sarīvē mocarella sieru un sakapā zaļumus. Bļodā visu kārtīgi smaisa. Pildījums gatavs. Ņem karbonādes šķēli, liek virsū pildījumu un satin kukulītī.


Tālāk seko panēšana. Bļodā sajauc rīvmaizi ar cieto sieru un sakuļ olu, kurā apvīļā pildīto karbonādi. Secība šāda, ola - rīvmaize, ola un vēlreiz rīvmaizi. Pēc tam ir divi varianti kā cept. Var cept cepeškrāsnī, var arī uz pannas. Es darīju gan tā gan tā, jo visas karobādes cepeškrāsnī nesalīda. 
Ja cepeškrāsnī tad kādas 45min 200 grādos, ja uz pannas, tad smuki brūnus no visām pusēm.






Ja cep cepeškrāsnī un ir tāda mazā, elektriskā, tad cepot ar nākties karbonādes nedaudz pagrozīt, jo sildelements ir tuvu pannas virsmai un līdz ar to, viena puse cepas straujāk.
Kad karbonādes gatavas, servē galdā ar ko vien sirds kāro.

Sanāk sulīga, mīksta gaļa, ar sierigu panējumu.
Lai labi garšo!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru