trešdiena, 2018. gada 24. janvāris

Kartupeļu, kabaču, tomātu sacepums

Labs vakars!
Nu ko, papriecājāmies nedaudz pa sniegu un viss šodien saputinātais skaistums rīt vairs nebūs. Žēl, dikti, dikti žēl. Taču ticu, ka tie, kuriem šodien pa dienu nācās pārvietoties pa āru, noteikti nebija priecīgi un pie sevis domāja - johaidī, kad tas viss reiz beigsies.
Labi, ko nu par laika apstākļiem, labāk parunāsim par ēdienu. Ilgi nebija tā, ka izlasot kādu recepti bija tikai viena doma - gribu! Un tagad! Tā nu viendien klaiņojot pa vienām no daudzajām iepirkšanās vietām manu aci piesaistīja kabači. Mazi, sulīgi, smuki zaļā tonī. Doma skaidra, gribas kko no kabačiem, bet zinot sava cienītā attiecības ar šiem, saprotu, ka jātaisa ar kaut ko kopā. Sāku pētīt receptes interneta dzīlēs un uzraku vienu, kas burtiski kliegtin kliedza - TU ŠITO GRIBI!
Izlasīju un piekrītoši māju ar galvu - jā, gribu! Tad nu bija jāsagaida pateicīgs mirklis, kad visam šim veltīt laiku. Tāds bija šodien. Braucot mājās, noinstruēju atvases nomizot kartupeļus, viss pārējais palika manā ziņā. Orģinālajā versijā bija tikai kartupeļi un kabači, es no sevis klāt pieliku tomātus un sīpolus! Sanāca baigi labi, tieši tas, ko es gaidīju un jau paspēju citiem ieteikt.
Tātad, mums vajadzēs:
kartupeļus
kabačus
tomātus
sīpolus
ķiplokus
pienu
saldo krējumu
olas
sviestu
cieto sieru
maltu muskatriekstu
ķiplokpiparus
smaržīgos piparus
sāli


Saraksts garš, bet viegli improvizējams. Ar ko šī recepte piesaistīja manu uzmanību - ar to, ka kartupeļus iepriekš pavāra pienā! Tā lūk!
Ar daudzumiem, jau atkal cik daudz ēdāju. Man bija 2 kabači, apmēram 1kg kartupeļu,, 4 tomāti, 1 sīpols, 2 ķiploku daivas, 700ml piena, 250ml saldā krējuma, 150gr rīvēta cietā siera, 2 olas.
Nu kaut kā tā. Visus daudzumus var variēt pēc sirds patikas, kā arī brīva improvizācija garšvielu ziņām
Sākumā nomizo un plānās šķēlēs sagriež kartupeļus. To liek katlā, pievieno šķēlēs sagrieztu ķiploku, pārkaisa ar sāli un pievieno dažus smaržīgā pipara graudus. Lej pienu tā, lai gandrīz nosegtu un liek vārīties. Kad sāk vārīties, uzmanīgi apmaisot vāra kādas 10-15minūtes.





Kamēr gaida, kad uzvārīsies piens, tikmēr plānās šķēlēs sagriež kabaci, tomātus un sīpolu.


Kad kartupeļi ir pavārījušies 10-15minūtes ņemam katlu nost no uguns. Cepamo trauko ieziežam ar sviestu un ar putu karoti izņemot kartupeļus no piena, notecinot lieko šķidrumu, kārtojam pannā. Pārkaisām ar maltu muskatriekstu un liekam virsū kabaci, uzkaisām piparus un nedaudz sāli, tad nāk tomāti un sīpoli. Un tā šo procedūru atkārtojam, līdz produkti beigušies.



Pāri palikušajā pienā, ieberam cieto sieru, pievienojam saldo krējumu un sakultas divas olas. Visu samaisām un lejam virsū dārzeņiem. Liek cepeškrāsnī uz 50minūtēm 200grādos. Viss.






Bija ļoti garšīgi!
Lai labi garšo!




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru