pirmdiena, 2017. gada 20. februāris

Šoko cepumi

Labs vakars!

Es izdzīvoju!!! Tas ir viss ko man šodien gribas teikt.
Nē, ne ar šoko cepumiem te nav nekāda sakara. Viss saistīts ar darbu. Šodien 24 zinātkāri, enerģiski 3.klases skolnieki atbrauca uz manu darba vietu un man vajadzēja viņus izvadāt ekskursijā. Visiem, kam ir bijusi saskarsme ar 9-10gadīgiem jauniešiem, zin cik viņi ir enerģiski un dažu labu ar vājāku nervu sistēmu var ievest kapā. Taču man šodien viss beidzās labi, jauniešiem patika un man pašai arī.
Par cepumiem - šie ir ļoti vienkārši cepumi, ko ātri var uztaisīt pat vislielākais čaiņiks un rezultāts būs garšīgs. Recepte tikai mazliet atšķiras no jau popularitāti guvušajiem sviesta cepumiem.
Viss kas šeit nepieciešams - sviests, cukurs, ola un milti. Viss pārējais - brīva improvizācija par tēmu.

otrdiena, 2017. gada 7. februāris

Rudzu pārslas cepumi

Labas, drīzāk silts vakars jūsmājās!

Mazo Latviju atkal ir pārsteidzis sals. Jāsaka, ka es tieši pirms sala beidzot, beidzot pēc trīs gadu pārtraukuma tiku uz āliņģi. Ak dievs kāda laime, kāda bauda drebināties aukstā ūdenī. Taču tās pēc sajūtas...mmmm . Protama lieta, ka tagad esmu uzkāpusi uz "adatas" un kamēr vien laika apstākļi ļaus, mērcēšos āliņģī. Citi svētdienās dodas uz baznīcu, es dudinu uz ezeru. Feini, dvēseles apskaidrību iegūst kā vieni, tā otri.
Šorīt gan es dvēseles skaidrību izbaudīju skrienot pakaļ tramvajam. Mans uzticamais auto atkal paziņoja, ka nekur nebrauks un lai es lieku tam mieru. Nu neko, spēlēju stratēģiskās spēlītes ar Rīgas satiksmi un arī šoreiz izdevās lieliski bez aizķeršanās nokļūt galamērķī. Ceru, ka rīt mans auto gan jautri dudinās ierastajā maršrutā un aizvizinās mani līdz darbam.

Taču ne jau par to ir stāsts. Stāsts ir par to, kad vīrietis auzu pārslu vietā nopērk rudzu pārslas. Paldies dievam, kļūmi es pamanīju, pirms iebēru putras katlā. Es zinu, kāds teiks, ka varēju vien vārīt putru un būtu labi, tomēr ir reizes, kad mana intuīcija tomēr neļaut nospēlēt bargo māti barotāju un pateikt - kas ir, to jāēd. Tāpēc pārslas labu laiku stāvēja neaiztiktas. Vienu reizi, jau gandrīz saņēmos uz vārīšanu, tomēr beigās atcerējos pēdīgo pieredzi ar rudzu miltu makaroniem. Nē, neies ķērnāt produktu. Un tad... pēc āliņģa, kā saprotams, todien biju kā tādā eiforijā, pār mani nāca apskaidrība - cepumi! Cepumi noteikti ir tie, kas garšo visiem!! Un mans čujs, ņuhs un poņa nepievīla. Cepumus atvases kāri locīja iekšā vienu pēc otra. Arī man pašai ļoti labi garšoja. Laba alternatīva auzu pārslu cepumiem, lai gan bāzes recepte tā pati.