piektdiena, 2017. gada 15. decembris

Vienkāršais kēkss ar rozīnēm

Labs vakars!
Nu ko, ir sācies īstais pirmsvētku maratons un trakums, Ziemassvētki jau nākošnedēļ ir klāt. Ārprāts, kur skatās valdība, laiks un minoritātes (joks).  Šodien runājot par trako svētku skrējienu, kad visām atvasēm koncerti, pasākumi, sapulces, treniņi visgudri secināju, ka nav jau ļaunuma bez labuma. Vismaz Ziemassvētkos ar mierīgu sirdi varēšu štopēt iekšā visus gardumus, par kalorijām nebūs jāuztraucās, tās visas jau būs noskrietas pirms svētkiem.
Atgriežoties pie tēmas par kēksu, šo recepti ieliku vairāk priekš sevis. Ir reizes kad gribas ko garšīgu un ja mājās nekā nav, izņemot olas, miltus un eļļu, tad sanāk labs un vienkārš kēkss. Gan jau kaut kādos plauktu dziļumos atradīsies kādas apkaltušas rozīnes vai rieksti, bet varbūt kāda marmelāde. Ja tas nav, iespējams kaut kad sen pirktas esences. Jebkurā gadījumā, ar ko "apgreidot" vienmēr atradīsies.
Tātad, mums vajadzēs:
4-5 olas
200gr brūnā cukura
200gr miltu
200ml eļļas
1.ēd. cepamā pulvera
4 ēd.k. rozīnes
4. ēd.k. ruma vai cita aromātiska dzēriena
vaniļas esence

Tātad, kā jau iepriekš minēju, var iztikt bez rozīnēm. Man tādas mājās mētājās, liku lietā.
Ja ir rozīnes, bet nav ruma, tad rozīnes var izmērcēt karstā ūdenī. Man rums bija, tad nu mērcēju tajā.
4 ēdamkarotes rozīņu aplēju ar tikpat ēdamkarotēm ruma un piepilināju vaniļas esenci. Lai ātrāk rozīnes savilktos ar rumu, uzkarsēju nedaudz cepeškrāsni, izslēdzu un ievietoju bļodu ar rozīnēm tur, pēc 30min, rozīnes bija sasūkušas sevī gandrīz visu alkoholu.



Gatavojam mīklu, 4 vai 5 olas(skatoties cik mājās ir palikušas)  ar 200gramiem cukura liek bļodā un kārtīgi sakuļ, līdz cukurs izkusis. Pēc tam pievieno 200ml eļļas, kārtīgi samaisa un tad pievieno 200 gramus miltus un ēdamkaroti cepamo pulveri.
Visu kārtīgi smaiasa viendabīgā masā.



Kad mīkla gatava, pievienojam uzbriedinātās rozīnes, lejam ietaukotā veidnē un liekam cepties apmēram 165grādos 45 minūtes. Gatavu, atdzesē pārkaisa ar pūdercukuru un ceļ galdā!




Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru