svētdiena, 2017. gada 3. decembris

Kūka - Austrumu nakts

Vakar mūsu ģimeni papildinājās ar četrkājainu draudziņu. Ar cienīto smejamies, ar četrām atvasēm mums ir par maz, tāpēc devām mājas mazam spalvu kamolītim, ko jaunākā atvase visu laiku sauc par Ņauva. Lai arī pirms vairākiem gadiem, kad atvadījāmies no pēdējā kaķa, teicām, vairāk kaķu nebūs,tomēr atkal ir pierādījies vecais labais teiciens - Cilvēks domā, Dievs dara.
Tad nu par godi jaunajam ģimenes loceklim, nolēmu izcept kūku.
Viendien man te interneta dzīlēs piesaistīja acis viena kūkas recepte, tad nu steidzu izmēģināt.
Sanāca laba un garda, var ēst siltu ar saldējumu piedevā, vai arī aukst. Garšo lieliski.
P.S. jāatvainojas, ka bildē aizmirsu pielikt OLAS!

Tātad mums vajadzēs:
mīklai
3 olas
100ml eļļas
150gr. milti
1 tēj.k. cepamā pulvera
1 paciņa vaniļas cukura
100gr. cukura

pildījumam
4 āboli
2 ēd.k. zelta rozīnes
paciņa žāvētu aprikožu
150gr lobīti valrieksti
2 ēd.k. cukura
1.tēj. k. kanēļa
2.ēdk. kartupeļu cietes°
3.ēd.k. rums vai konjaks vai brendijs.

Aprikozes sagriež gabaliņos sajauc kopā ar trīs ēdamkarotēm ruma vai cita aromātiska alkaholiska dzēriena un noliek siltā vietā, lai augļi sasūcas.



Nomizo ābolus un sagriež pabiezās šķēlītēs, samaisa ar divām ēdamkarotēm kartupeļu cietes.

Valriekstus sasmalcina un uz pannas apgrauzdē, pēc tam samaisa ar cukuru un kanēli.



Pēc tam gatavo mīklu. Trīs olas iesit bļodā un sāk kult, kad ir kārtīgi sakultas, pievieno 100grami cukura un paciņu vaniļas cukura, sakuļ un tad pievieno 100ml eļļas. Kārtīgi sakuļ.



Tad pievieno 150gramus miltus un tējakroti cepamā pulvera, kārtīgi samaisa.

Ņem cepamo formu, lej pusi no mīklas daudzuma, izlīdzina. Tad uzkaisa pusi no grauzdētajiem riekstiem, sakārto pa virsu ābolus un uzber pa virsu žāvētos augļus, tad atkal liek virsū atlikušo mīklu, izlīdzina, un pa virsu kārto ābolus un pārber atlikušos riekstus.







Cep 160 grādos 50 minūtes. Pēc tam nedaudz atdzesē un izņem no formas un servē galdā, ja vēlas ēst siltu. Vai arī atdzesē un ēd aukstu.




Vecākā atvase ļoti slavēja un teica, ka garšīga kūka. Slinkākiem cilvēkiem mīklas vietā var izmantos sauso kēksu maisījumus un klasiskā kēksa vietā izcept šādu te kūku.
Lai labi garšo!




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru