svētdiena, 2017. gada 3. decembris

Cepti kartupeļi kas piesien dūšu

Sveiciens pirmajā adventē!
Nu ko, pēdējais gada mēnesis ir sācies un tūlīt sāksies lielais svētku maratons un trakums. Šis gads man ir paskrējis vēja spārniem. Tagad sēžu un domāju - johaidī, ko tik ātri?!!
Bet nav jau laika apcerei, jāatrota piedukrnes un jāgatavojas svētkiem.
Par kartupeļiem - šoreiz pagalm vienkārša recepte un gan jau kāds nodomās - da labi, cepti kartupeļi, nopietni?!! Kas tad to nemāk. Māk, visi māk, taču viendien pārskatot savu recepšu krājumu atdūros pret komentāru pie iepriekš publicētās ceptās kartupeļu receptes. Tur lasītājs bija dalījies savās bērnības atmiņās par to, kādus kartupeļus cepa vecmāmiņa. Un jāsaka, ka tas, kas garšoja bērnībā, tam ir tāda īpāša, es pat teiktu burvīga, aura.
Tā nu zvaigznēm labpatika sastāties, ka pēc statistikas redzēju, ka diezgan bieži ir meklēts cepti kartupeļi uz pannas, tad tas komentārs un mana vēlme pēc kaut kā patiesi sātīga kas piesietu dūšu. Pie tam, man liekas, ka lai arī daudzi zina, kā cept kartupeļus, tomēr šo recepti nedaudz noniecina.
Tātad, mums vajadzēs:
Kartupeļus
sīpolus
speķi
Santa Maria Persilādi
Sāls
mājas adžika.

Daudzumi jau kā ierasts - cik daudz ēdāju.
Sākumā nomizo kartupeļus un sagriež salmiņos. Pārkaisa ar sāli un Santa Maria persilādi. Samaisa.

Speķi sagriež kubiciņos. Speķi vajag diezgan daudz, kādas 4-5 šķēles bez žēlastības. Liekam uz pannas un cepam, līdz tas sāk kļūt caurspīdīgs un izdalās tauki.

Tad beram virsū kartupeļu, samaisam un ļaujam cepties.
Tikmēr sagriežam sīpolus. Arī tos vajag daudz. Man bija trīs lieli sīpoli. Doma tāda, ka sīpolus vajag apmēram pusi no kartupeļu daudzuma. Beram virsū kartupeļiem, samaisām un tagad tik cepšanas vaina. Cepam līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi, ik pa laikam neaizmirstot smaisīt.


Kad kartupeļi ir gandrīz gatavi, pieliekam ēdamkaroti mājas adžikas, samaisam un cepam līdz gatavs. Viss, servē galdā un piesien dūšu.


Ēdiens pagalam vienkāršs, taču līdz galam nenovērtēts. Reizēm meklējot kādas speciālas un interesantas receptes, aizmirstam par vienkāršām un labām lietām. Atvases kā uzmetās pannai virsū, tā murrādam ēda, knapi sev kādu bišķīti paglābu.

Lai labi garšo!







1 komentārs:

  1. Man garšo ar ķimenītēm☺
    Kad kartupeļi ir pannas.apberu ar ķimenēm.cepu tālāk kā parasti.
    Tik gardi. Bet.protams.tas ir gaumes jautājums. Manā virtuvē ķimenes ir goda vietā🤗

    AtbildētDzēst