sestdiena, 2017. gada 14. oktobris

Magoņbulciņas ar svaigās siera glazūru

Labs vakars!
Nu šodien bija draņķis aiz loga, visu dienu nomācies un lija, lija un vēlreiz lija. Beidzot man pēc divu nedēļu strādāšanas pirmās brīvdienas un tās pašas nomākušās pelēkas! Grr... nekas cits šādās dienās neatliek, kā uztaisīt sev " atslodzes" dienu, kas nozīmē maķīša(McDonalds) apmeklējumu pusdienlaikā un vakarā pierīties ar tikko izceptām bŪlkām.
Runājot par bulciņām, tad toreiz, kad vēl jaunākā atvase rātni ratos gulēja un pastaigas izvērtās savas 4-5stundas no vietas, tad loģiski neiztikt bez kādas konditorejas apmeklējuma. Obligāti vajadzēja latti un eklēru enerģijai. Taču bija reizes, kad eklēri izpalika un priekšroka tika dota kanēļbŪlkai ar svaigā siera krēma glazūru. Un bulka nebija maziņa! Tagad, kad esmu atpakaļ darbuļaužu ritmā, laiks iebraukt pēc šādām bulkām neatliek laika. Tāpēc nolēmu, ka šodien ir tā diena, kad noteikti jāpamēģina pašai to uztaisīt. Pie tam, savu laiku atpakaļ biju atklājusi priekš sevis magoņbulciņas ar apelsīna miziņu. Tad nu šovakar tapa šāda kombinācija, magoņbulkas + krēmsiera glazūra.
Tātad, mums vajadzēs:
mīklai:
300ml piens
2 ēd.k cukura
1/2 tējk. sāls
1 paciņa sausā rauga
3 ēdk. eļļas
5glāzes miltu

glazūrai:
3 ēd.k. svaigā siera
200ml saldā krējuma
1 paciņa vaniļas cukura
2 ēd.k. cukura
1paciņa putukrējuma biezinātājs

1 ola
magones
cukurs
sarīvēta 1 apelsīna miziņa

Gatavo mīklu, kā jau iepriekš jau esmu publicējusi. Bļodā ieber 2 ēdamkarotes cukura, 1/2 tējkaroti sāli, 3 ēdamkarotes eļļas.
Glāzē ielej 1/4 silta ūdens un izšķīdina sauso raugu. 300ml piena uzsilda siltu. Tad abus šķidrumus lej bļodā un kārtīgi samaisa. Pievieno miltus un samīca viendabīgu mīklu. Liek siltā vietā raudzēties.




Kad mīkla uzrūgusi sagatavo pildījumu - sarīvē apelsīna miziņu, saber ērtos beramtraukos cukuru un magones. Pēc tam mīklu sadala vairākās daļās, skatoties cik lielas/biezas grib bulkas un izvelnē. Sasmērē ar saklutu olu, pārkaisa ar apelsīna miziņu, sakaisa ar cukuru un magonēm un satin rullītī.




Sarullēto " desu" sagriež ripiņās un izkārto cepampannā. Šeit protams var izvēlēties un cept atsevišķi, bet es izlēmu salikt kopā cepamformā lai veidojas " kliņģerkūka". Sakārtotās maizītes atstāj, lai vēlreiz siltumā uzrūgst un tad liek iepriekš uzkarsētā krāsnī cepties, 170grādi kādas 20 minūtes.



Izceptās bulciņas noliek malā, lai atdziest. Tikmēr gatavo glazūru. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru kopā ar parasto kārtīgi sakuļ. Tad pievieno svaigo sieru un vēlreiz kārtīgi samaisa. Beigās pievieno saldā krējuma biezinātāju. Viss, krēms gatavs.




Kad bulkas atdzisušas, vai nedaudz siltas, liek virsū krēmu. Un servē galdā. Šādu " kūku" viegli ir plēst pa gabaliņam un tiesāt nost. Taču var arī smalki iznesties ar nazi, griežot gabalos.


Lūk, vienkārši un garšīgi! Domāju, ka ar kanēļbulciņām būs ne mazāk gardi... un vienmēr paliek vieta improvizācijai :)




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru