pirmdiena, 2017. gada 23. oktobris

Cūkgaļas gulašs alū

Labs vakars!
Vispārzināms fakts, ka daudzbērnu ģimenēm, kas ikdienā nododas darba rutīnai, lielā gatavošana notiek svētdienās. No rīta uz baznīcu, tad caur tirgu uz mājām pie plīts. Svētā trīsvienība. Labi, man izpaliek baznīca, bet svētdienās notiek lielā iepirkšanās, tas ir fakts un diena pavadīta pie plīts - arī fakts. Tad nu parasti tiek apjautāti ģimenes locekļi, ar ko gribēs piebāzt savus vēderus nākošās nedēļas sākumā un no vēlmēm tad arī izlemju, kas būs. Šoreiz vīrs izteica vēlmi pēc gulaša. Ok., gulašs tad gulašs, taču bija viens bet! Zvanīja man vienvakar brālis un tā starpcitu izteicās, ka sen neesmu likusi nekādas receptes un viņa tabors viņam nekādas atlaides uz gatavošanu nedodot. Brīvdienās visi pacietīgi gaida, ko nu ģimenes galva gatavos, bet ģimenes galvai nereti tāpat kā visiem citiem ar idejām ir iztukšītis. Tad palīdzot mans blogs, kur pasmelties idejas, taču nu jau kādu laiku esot klusums, lai es saņemoties! Citkārt es noteikti nebūtu ne ausi kustinājusi, bet tā kā pēdējā laikā esmu rosījusies pa virtuvi ar fotoaparātu rokās, tad nu padomāju - neļaušu brālim krist negodā savas ģimenes acīs! Papētīšu gulaša receptes. Internetā to ir daudz un dažādu, bet man acīs iekrita recepte kur tika pievienot gaišais alus. Cūkas cepeti alū esmu cepusi un toreiz atsauksmes no cienītā bija labas, kāpēc nepamēģināt gulašu? Es tikai receptē pieliku vairāk sīpolu un burkānu - masai. Galarezultātā sanāca burvīgs gulašs ar vieglu apiņu aromātu un garšu! Iesaku!
Tātad, mums vajadzēs:
1.5kg cūkgaļas lāpstiņas
10 burkāni
3 lieli sīpoli
1 ķiploku galviņa
0.5l gaišā alus
1 ēd.k. miltu
2 ēd.k. skābā krējuma
3 tējkarotes Santa Maria kopējās gaļas garšviela
1 ēd.k. ķimeņu
1.ēd.k. sinepju graudu
sāls
pipari

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un liek sakarsētā katlā, kur ielietas nedaudz taukvielas(eļla/sviests/tauki). Pārkaisa ar sāli, pipariem un Santa Maria kopējo garšvielu gaļai, samaisa un liek zem vāka sautēties.


Kamēr gaļa sautējas, notīrām sīpolus, ķiplokus un burkānus.
Tālāk seko griešanas darbi. Sagriež ķiplokus, pusripiņās sagriež sīpolus un ber klāt gaļai.

Pēc tam gabaliņos sagriež burkānus un ber klāt gaļai. Visu kārtīgi samaisa, pievieno pa ēdamkarotei ķimenes un sinepju graudus, samaisa un ļauj uz lēnas uguns sautēties. Ik pa brīdim neaizmirstot apmaisīt.



Pēc apmēram kādām 40minūtēm, kad gaļa liekas nākam gatava, lejam klāt alu. Kārtīgi samaisām un turpinām sautēt līdz gaļa gatava.



Pēc tam, kad gaļa ir gatava, es trīs ēdamkarotes ksābā krējuma iejaucu ar vienu ēdamkaroti miltu un to iejaucu sautējumā. Kārtīgi samaisīju un viss. Gatavs! Var servēt galdā.


Lūk, daudz pūļu neprasa, bet garšīgs rezultāts! Skābo krējumu var arī nelikt, tas pēc katra paša ieskatiem.

Lai labi garšo!






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru