sestdiena, 2017. gada 21. oktobris

Brokastu olu mafini

Labs vakars!
Esmu palikusi bez zoba. Man kā cilvēkam, kuram ir paniskas bailes no zobārsta, trešdien veica šo soli uz apzināto inkvizīciju un devos pie zobārsta, jo nu... četras grūtniecības maniem zobiem acīmredzot ir bijis par daudz. Viens izdomāja dezertēt uz "citiem mutes laukiem". Lai nu kā, viss ir labs, kas labi beidzās un kad dienu esi pavadījis dzerot tikai kaut ko aukstu, tad domas par ēst gatavošanu vairs nešķiet tik nogurdinošas. Ak... tak varētu virtuvē izpausties.
Tā nu šorīt pamodos ar domu - gribu kūku, bet vispirms brokastis. Cienītais jau trausās no gultas, lai uzceptu dienišķās sestdienas olas brokastīs. Taču man šoreiz gribējās ko savādāk. Pagūglēju internātā un doma bija skaidra, bekona man nav, bet ir maize un dažas šķēles kūpināta šķiņķa. Un siers. Tad lai iet tas viss kopā mafinu formā. Secinājums - jauns paveids " atkrituma pīrādziņiem" - " atkritumu olas". Skan neapetelīgi, bet ideāls veids kā lietderīgi utilizēt pēdējās šķēles gaļveidīgos izstrādājumus, dārzeņus utt. Un pats galvenais - garšīgi, kā jau viss, kas pakļaujas imporvizācijai.
Tātad mums vajadzēs:
Olas
maizi
žāvētu gaļu
sieru
svaigo sieru
garšvielas

Kā jau teicu, sastāvdaļās var variēt, gaļu aizstāt ar desu, sieru nelikt vispār utt. Galvenais lai ir olas un mafinu formiņas.
Maizes šķēli es apsmērēju ar svaigo sieru un sagriezu smalkos kubiciņos. Pēc tam smalkās strēmelītēs sagriezu žāvēto gaļu.

To visu kārto mafinu formiņās un pārkaisa ar garšvielām. Sarīvē sieru un uzkaisa to. 

Tad uzsit pa virsu olu, pārkaisa ar garšvielām un sāli. Liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī līdz olas gatavas. Šeit gatavību jāskatās pašam. Man izcepās bik bik par ilgu, gribēju, lai dzeltenums ir mīksts, taču izcepās gatavs.




Taču neskatoties uz to, sanāca garšīgi un sātīgi. Es mazliet bažījos, ka būs par sausu, bet izrādījās, ka viss bija labi. Šo ideju pieglabāšu, kad ledusskapis atkal apjrausies ar dažādiem uzkodu pārpalikumiem.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru