sestdiena, 2017. gada 28. janvāris

Kartupeļu sacepums ar biezpienu

Laimīgu Jauno gadu!

2017.gads pilnīgi noteikti mūsu ģimenē ir iesācies slimošanas zvaigznājā. Ja uz gadu miju jaunākā atvase vārguļoja, tad tagad uz ķīniešu jauno gadu, vecākā atvase vārguļo. Es tikai klusi ceru, ka šī vārguļošana nozīmē tikai vienu, pārējais gads būs veselīgi veselīgs.
Pagaidām gan cenšos neieciklēties uz vārguļotājiem. Galu galā, jaunākā atvase vēl maza un visi draņķi līp kā dadži, savukārt vecākā atvase šausmīgi ilgi nav slimojis. Tad kaut kad taču vajag restartēties. Pārējie, ptu, ptu ptu... turamies.

Labi, ko tur par to veselību ņemties. Vakar secināju, ka mājās ir iztukšītis. Kaut kas jau pa ledusskapi mētajās, bet nekā prātīga. Saliekot visu uz galda, secināju, ka varētu uztaisīt sacepumu.
Es jau sen domāju par tādu kombināciju, kā  kartupeļi un biezpiens savienot vienā sacepumā. Sacept biezpienu saldā sacepumā, tas liekas pats par sevi skaidrs, taču kā būs ar sāļo variantu? Tad nu pārliecības trūkums vienmer ieceri izmēģināt atlika un atlika.
Vakar kā reiz nolēmu riskēt, nu nav ko. Ir drosme un kaut kas tak jāēd? Nevar taču būt, ka nebūs lāgā. Palūrēju internātā receptes. Uzrunāja man zaļi rīvētie kartupeļi, kur bija arī žāvēta gaļa. Ā ha, šis variants varētu ģeldēt.
Beigās sanāca labi. Garšoja kā vienkāršs kartupeļu sacepums, tikai sulīgāks.


Tātad, mums vajadzēs: 

1kg kartupeļi
300gr žāvēta krūtiņa
1 paliels burkāns
400gr vājpiena biezpiens
3-4 tomāti
200gr siers
1 ķiploku daiva
1 asais pipars
50ml piens
garšvielas

Sākumā gabaliņos sagriezu gaļu un liku uz pannas cepties.

Kamer cepas gaļa, nomizo un uz dārzņu rīves sarīvē burkānu. Notīra un smalki sakapā vienu ķiploku daiviņu un aso piparu. Liek klāt pie gaļas un turpina uz mazas uguns cept.




 Kamēr cepās gaļa, nomizo un sarīvē kartupeļus. Sarīvētajiem kartupeļiem nedaudz nospiež sulu.


Rīvētajiem kartupeļiem liek klāt biezpienu un pārkaisa ar garšvielām - sāli, ķimenēm un kaltētiem zaļumiem. Visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno nedaudz piena, apmēram 50ml. Tad pievieno gaļu ar burkāniem un visu vēlreiz kārtīgi samaisa. Tad masu kārto ietaukotā cepampannā.





Tomātus sagriež gabaliņos un pārkaisa pāri sacepumam, tāpat arī sieru, sarīvē un pārkaisa pāri. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī  līz gatavs. apmēram 200grādos kādu stundu.



Kad gatavs, ļauj nedaudz padzist, tad būs vieglāk sadalīt gabalos. Servē galdā un ēd nost!

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru