piektdiena, 2016. gada 30. decembris

Saldās kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī

Labs vakars vēl vecajā gadā!
Steidzu vēl ielikt pēdējo recepti šajā gadā, jo diez vai vēl ko publicēt izdosies. Gan jau būs slinkums, nebūs laika un tā tālāk un joprojām.
Tāpēc īsi - Lai Jums nākošais gads būtu pilns sirsnīgu un laimīgu brīžu, kad tā no sirds gribas skaļi izsaukties - es mīlu dzīvi!!
Un tikpat īsi par recepti - visiem ir sen zināma kombinācija - medus, sojas mērce un tomātu mērce. Visbiežāk tādā cep vistu. Bet pamēģiniet šo pašu recepti kartupeļu daiviņām, ko izcept cepeškrāsnī. Garšo un izskatās lieliski!

otrdiena, 2016. gada 27. decembris

Sāļie groziņi ar svaigo sieru un lasi

Priecīgus pagājušos svētkus!
Šogad kā nevienu citu gadu, man bija izteikta svētku sajūta. Štrunts, ka nav sniegs, āra gaudo vējš un termometrs rāda plusus. Tas nevienā brīdī man nebojāja noskaņojumu. Arī vecāki un māsa, kas tēloja Grinčus. Ja reiz ir tā svētku sajūta sirdī, tad ir un tur neko vairs nevar padarīt.
Šogad kā par brīnumu, izpalika arī baisā pārēšanās, kas papildus uzlaboja noskaņojumu, jo nekas nespiež dvēseli.
Tad nu apdomājot svētku galdu sapratu, ka paliksim pie svētku vakariņām cāļa cepeša izskatā un našķiem, kas bija pīrāgi, piparkūkas, mandarīni, grauzdēti zemesrieksti un šie te - sāļie groziņi ar svaigā siera un laša pildījumu. Tiesa, dažas dienas pirms, es izmēģināju groziņus ar kuriem uzcienāju savus uzticamos darba kolēģus - tie bija ar svaigā siera/zaļumu un moivas ikru ppildījumu. Pašus groziņus gatavoju no kātainās mīklas. Sanāca ļoti labi, visi kas ēda, teica, ka esot baigi labā uzkoda. Maza, sātīga un garšīga!

piektdiena, 2016. gada 2. decembris

Zaļumu/dārzeņu biezpiens

Šodien ārkārtīgi sagribējās ko svaigu un vieglu, bet tajā pašā laikā sātīgu. Man kā latvietim vulgaris, vismīļākais dārzenis ir kartupelis. Varīts vai cepts, vai fritēts.
Un pēdējā laikā man ārkārtīgi tīk tāda pa visam vienkārša lieta - kartupeļi ar biezpienu. Un ja agrāk man pietika vienkārši ar biezpienu,kas atjaukts ar skābo krējumu, tad tagad man ļoti garšo, ja klāt ir gana daudz zaļumu un tagad jau arī dārzeņi. Jāsaka, ka par dārzeņu variantu mani apgaismoja Inga. Tagad, kad uznāk besis ko gatavot, vai arī ir absolūts ideju trūkums, tad šis mani glābs vienmēr. Un šis ir arī lielisks veids, kā sīkajiem iebarot zaļumus.
Recepte nav nekādas amerikas atklāšana, bet sev zināšanai tomēr der noglabāt. A ja nu uznāk skleroze?? :)


Pasta ar dārzeņiem un vistu

Tā nu ir sanācis, kad esi atgriezies pie virpas, lai arī tikai uz pusslodzi, iebraukt veikalā sanāk diezgan reti. Tas gan nav slikti, mazāk iztērējās naudas un mājās nav daudz dažādu produktu, kas ir kaut kāda mirkļa iegribas brīdī gādāti. Taču otra medaļas puse - tagad jāprasa cienītajam pa dienu visu iepirkt, jo es steidzu mājās glābt omi. Tā nu vienreiz sēžot darbā, klusumā apcerēju ko varētu pagatavot vakariņās. Zināju, ka mājās ir viens neliels cukini, viena maza paprika, mazā paka saldā krējuma un saldētavā nobēdzināti vistu šķiņķīši un daži gabali mazās vistas filejas. Tas viss man radīja pārliecību, ka šo var visu kaut kā sameistarot kopā. Vēl brīdi domāju ar rīsiem vai makaroniem, beigās izlēmu par labu makaroniem. Lielais katls un ēdamais vismaz divām ēdienreizēm toč.

Sviesta vafeles

Labs vakars!
Kādu brīdi šeit atkal valdīja klusums, un kā nu ne, šis mēnesis iesācies ar pārmaiņām. Tagad ar vienu kāju esmu atgriezusies darba apritē un tagad tik nedēļas pats sākums un nogale ir brīvais laiks, kad gatavoju saimei ēdamo. Parasti tie ir lielie katli ar visnotaļ vienkāršām lietām, ko droši var atstāt bez uzraudzības. Nedēļas nogalēs gribas mazliet atpūsties un lēnprātīgi izdomāt, ko atkal gatavot. Pa nedēļas vidu -  nu kā kuru reizi. Citreiz sanāk, citreiz negribas neko gatavot.
Pirms laika rakstīju, ka esmu tikusi pie vafeļu pannas. Bērnībā man tādas nebija un dabūt tikko ceptas vafeles bija kaut kāda neiedomājam ūberekstra, kas gadījās nu ļoooti reti. Tad nu, kad tā nopietnāk sāku piedomāt pie kūku dekorēšanas, sapratu, ka man tāda panna ģeldētu. Teikšu kā ir, necepu bieži, bet reiz pa reizei, kāpēc ne.
Šo recepti izmantoju, kad gribu vafeles satīt tūbiņā. Pasākums vienkāršs, kalorijām bagāts un garšīgs arī bez visa pildījuma!