piektdiena, 2016. gada 2. decembris

Zaļumu/dārzeņu biezpiens

Šodien ārkārtīgi sagribējās ko svaigu un vieglu, bet tajā pašā laikā sātīgu. Man kā latvietim vulgaris, vismīļākais dārzenis ir kartupelis. Varīts vai cepts, vai fritēts.
Un pēdējā laikā man ārkārtīgi tīk tāda pa visam vienkārša lieta - kartupeļi ar biezpienu. Un ja agrāk man pietika vienkārši ar biezpienu,kas atjaukts ar skābo krējumu, tad tagad man ļoti garšo, ja klāt ir gana daudz zaļumu un tagad jau arī dārzeņi. Jāsaka, ka par dārzeņu variantu mani apgaismoja Inga. Tagad, kad uznāk besis ko gatavot, vai arī ir absolūts ideju trūkums, tad šis mani glābs vienmēr. Un šis ir arī lielisks veids, kā sīkajiem iebarot zaļumus.
Recepte nav nekādas amerikas atklāšana, bet sev zināšanai tomēr der noglabāt. A ja nu uznāk skleroze?? :)


Tātad, mums vajadzēs:

Biezpienu
dilles
lokus
pētersīļus
gurķus
papriku
skābs krējums
sāls


Daudzumus šeit var ariet pēc sirds patikas. Mūsu ģimenei vajag vismaz 600gr. biezpiena, tad uz to es ņemu 2 nelielus gurķus, 1 nelielu papriku un pa buntītei zaļumus.

Gatavošana - absolūti nekādas amerikas atklāšanas.
Sakapā zaļumus.

Sarīvē gurķus un papriku.

To visu sajauc kopā ar biezpienu. Pievieno sāli un skābo krējumu, vēlreiz visu samaisa un ceļ galdā.


Manā izpratnē - ideāla kombinācija. Varbūt kādam arī noder šis variants!

Lai labi garšo!

4 komentāri:

  1. Paldies liels! Es parasti vēl ķiploku piespiežu, sanāk prīmā!

    Guna

    AtbildētDzēst
  2. Es reiz 1 padomjlaiku pavārgrāmatā atradu recepti biezpienam ar rīvētiem burkāniem. Tas izrādījās viens no lieliskajiem variantiem, kā sev pašai iebarot biezpienu. :D

    AtbildētDzēst
  3. Paldies, par šo recepti! Nebiju aizdomājusies, ka tā var taisīt biezpienu.

    AtbildētDzēst