otrdiena, 2016. gada 27. decembris

Sāļie groziņi ar svaigo sieru un lasi

Priecīgus pagājušos svētkus!
Šogad kā nevienu citu gadu, man bija izteikta svētku sajūta. Štrunts, ka nav sniegs, āra gaudo vējš un termometrs rāda plusus. Tas nevienā brīdī man nebojāja noskaņojumu. Arī vecāki un māsa, kas tēloja Grinčus. Ja reiz ir tā svētku sajūta sirdī, tad ir un tur neko vairs nevar padarīt.
Šogad kā par brīnumu, izpalika arī baisā pārēšanās, kas papildus uzlaboja noskaņojumu, jo nekas nespiež dvēseli.
Tad nu apdomājot svētku galdu sapratu, ka paliksim pie svētku vakariņām cāļa cepeša izskatā un našķiem, kas bija pīrāgi, piparkūkas, mandarīni, grauzdēti zemesrieksti un šie te - sāļie groziņi ar svaigā siera un laša pildījumu. Tiesa, dažas dienas pirms, es izmēģināju groziņus ar kuriem uzcienāju savus uzticamos darba kolēģus - tie bija ar svaigā siera/zaļumu un moivas ikru ppildījumu. Pašus groziņus gatavoju no kātainās mīklas. Sanāca ļoti labi, visi kas ēda, teica, ka esot baigi labā uzkoda. Maza, sātīga un garšīga!

Tātad, mums vajadzēs:
Kārtaino rauga mīklu
svaigo sieru
auksti kūpinātu lasi
zaļumus
moivas ikrus

Pēdējie var arī nebūt, bet tos pieminu, jo otri groziņu sastāvs bija gandrīz identisks, tikai laša vietā tika servēti ikri.
Par daudzumiem, cik nu daudz to ēdāju.

Sākumā sacep mīklas groziņus. Mīklu nedaudz izvelnē un izspiež aplīšus, tik lielus, cik mafinu formiņas. Man bija mazās - trifeļu konfektēm domātās mafinu formiņas.

Izspiestos aplīšus kārto formiņās sadurstot viduci un ieberot pupiņas. Tas domāts, lai cepoties mīkla neuzpūša. Cep 180grādos kādas 15-20minūtes, kamēr groziņi gatavi. Tad tos atbrīvo no pupiņu pildījuma.


 Kamēr cepās groziņi sagatavo pildījumu. Smalki sakapā lasi, zaļumus un to visu kārtīgi samaisa ar svaigo sieru. Kad gatavoju ar ikriem, tad sieru samaisīju tikai ar sakapātiem zaļumiem.



Kad pildījums gatavs, tad tik atliek vien pildīšanas vaina. Laša masu glīši ar karotīti sapildīju, toties svaigo sieru ar zaļumiem, liku konditorejas tūtā un tad sapildīju, pa virsu dekorējot ar ikriem. Un viss, var servēt galdā.


Nu lūk, daudz pūļu neprasa, pagatavošana diezgan raita, tāpēc ir pasūtījums uz Jaungada sagaidīšanas svinībām. Vēl tik jāpadažādo pildījumi. Piemēram siera salāti? Kāda gaļās pastēte... Nu kaut kā tā!

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru