piektdiena, 2016. gada 30. decembris

Saldās kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī

Labs vakars vēl vecajā gadā!
Steidzu vēl ielikt pēdējo recepti šajā gadā, jo diez vai vēl ko publicēt izdosies. Gan jau būs slinkums, nebūs laika un tā tālāk un joprojām.
Tāpēc īsi - Lai Jums nākošais gads būtu pilns sirsnīgu un laimīgu brīžu, kad tā no sirds gribas skaļi izsaukties - es mīlu dzīvi!!
Un tikpat īsi par recepti - visiem ir sen zināma kombinācija - medus, sojas mērce un tomātu mērce. Visbiežāk tādā cep vistu. Bet pamēģiniet šo pašu recepti kartupeļu daiviņām, ko izcept cepeškrāsnī. Garšo un izskatās lieliski!
Tātad, mums vajadzēs:
kartupeļus
sojas mērci
tomātu mērci
medus
sāli
eļļu

Daudzumi kā ierasts, cik daudz ēdāju. bet medus, sojas un tomātu mērces attiecības 1:1:1.

Tad nu nomizo kartupeļus un sagriež daiviņās.
Sagatavo marinādi. Es ņēmu ēdamkaroti medu, ēdamkaroti sojas mērci un ēdamkaroti tomātu mērci. visu sajaucu kopā.


Panā, kur cepsim kartupeļus, ielejam nedaudz eļļas. es ņēmu saulespuķu. Ber kartupeļus, pārkaisa ar sāli un tad lej virsū mērču maisījumu. Kārtīgi samaisa un liek cepties apmēram uz 200 grādiem 40 minūtes

Apmēram pēc 20 minūtem, izņem āra un vēlreiz kārtīgi samaisa un apmēram pēc 10 minūtēm procesu atkārto.Tad cep līdz gatavs.



Lūk, tieši tik vienkārši. Proporcijas var ņemt arī savādākas. Medu mazā, vairāk sojas vai tomātu mērces. Bet man garšo tādi saldeni kartupelīši.

Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. Iedvesmojos. Bet šovakar uzcepu kakla karbonādi šādā marinādē. Ņammm.

    AtbildētDzēst