piektdiena, 2016. gada 2. decembris

Pasta ar dārzeņiem un vistu

Tā nu ir sanācis, kad esi atgriezies pie virpas, lai arī tikai uz pusslodzi, iebraukt veikalā sanāk diezgan reti. Tas gan nav slikti, mazāk iztērējās naudas un mājās nav daudz dažādu produktu, kas ir kaut kāda mirkļa iegribas brīdī gādāti. Taču otra medaļas puse - tagad jāprasa cienītajam pa dienu visu iepirkt, jo es steidzu mājās glābt omi. Tā nu vienreiz sēžot darbā, klusumā apcerēju ko varētu pagatavot vakariņās. Zināju, ka mājās ir viens neliels cukini, viena maza paprika, mazā paka saldā krējuma un saldētavā nobēdzināti vistu šķiņķīši un daži gabali mazās vistas filejas. Tas viss man radīja pārliecību, ka šo var visu kaut kā sameistarot kopā. Vēl brīdi domāju ar rīsiem vai makaroniem, beigās izlēmu par labu makaroniem. Lielais katls un ēdamais vismaz divām ēdienreizēm toč.
Tātad, mums vajadzēs:
vistas gaļu(fileju vai citu atkaaulotu gabalu)
nelielu papriku
cukini
sīpolu
ķiplokus
cherry tomātiņus
aso piparu
kaltetus zaļumus
garšvielas vistas gaļai
saldo krējumu
makaronus
sāli

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, pārkaisa ar sev iecienītajām garšvielām un liek uz pannas cepties. Pievieno sakapātu aso piparu un uz lēnas uguns cep līdz gaļa mīksta.


Tikmēr katlā kurā gatavos pastu, gabalos sagriež sīpolu, ķiploku, papriku un cukini. Visu liek lielajā katlā un uz mērenas uguns apcep. apmēram minūtes 10.



Kad vista gandrīz gatava, pielejam saldo krējumu un bagātīgi sakaisām ar kaltētiem zaļumiem. Turpinām sautēt līdz gaļa gatava.

Tikmēr uz pusēm sagriež cherry tomātiņus un pievieno katla pie pārējiem dārzeņiem. Karsē burtiski 5 min, lai tomāti neizjuktu. Tad pievieno vistu uzmanīgi samaisa un beigās pievieno vārītus makaronus. Visu uzmanīgi samaisa un var servēt galdā.




Uz divām pakām makaronu, šis dārzeņu daudzums man likās par maz. Nākamreiz noteikti likšu vairāk. bet kopumā, visiem ļoti garšoja arī otrajā diena, kad uzsildīts uz pannas.


Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru