svētdiena, 2016. gada 9. oktobris

Sāļā smilšu mīkla groziņiem

Labs vakars!

Pēdējās dienās laiks mūs absolūti nelutināja. Rudens ir tik ātri piezadzies, ka  ir tikai viens jautājums - kā?! Piektdien biju Jūrmalā uz kārtējo pastaigu, un kā ierasts uztankojāmies ar latti un briošiem, tuvējā parkā nolēmām šo procesu izbaudīt. Kā tad!! Pārsalām zilas un sapratām, ka viss, tagad tik pa siltiem kaktiem jākafijo. Nekādas laiskas sēdēšanas parkā uz soliņiem.
Tad nu pēc skarbās atklāsmes, ka rudens tik tiešām klāt, gatavojos nedēļas nogalei, kad mūsmājās brieda svarīgi godi! Kādi? Par to vēlāk... Taču gatavojoties tiem sapratu, ka gribu pagatavot klasiskos siera salātu groziņus.
Vispārzināms jau, ka tagad reti kurš mājās pats cep smilšu mīklas groziņus, jo ērtāk tos ir nopirkt un sapildīt. Un arī es daudzus gadus pie šāda stila pieturējos. Taču pēdējā laikā esmu sapratusi, ka tie gatavie groziņi palikuši reti plasmasīgi. Un kad iedomājos tādus trauslus, mutē kūstošu smilšu mīklas groziņu, tā viss. Gribu!
Tā nu sanāca, ka ilgi meklējos un pētīju receptes līdz absolūti nejauši nonācu līdz šai. Aizgūta no vienas saldās kūkas.  Cepu ar bažām, vai maz izdosies un sanāks, bet ak tavu laimi. Ir!! Ir tieši tādi, kādus es iedomājos. Un galvenais, neprasa nemaz tik daudz to pūļu, lai pagatavotu. Cepu silikona formītēs.

Tātad, mums vajadzēs:
3 olu dzeltenumus
1 ēd.k. cukura
1/2 tēj.k. sāls
10 ar kaudzi ēd.k. miltu
1 nepilna ēd.k. cepamā pulvera
200gr. sviests


Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un pievieno cukuru un sāli.
Tad pievieno sviestu, miltu, cepamo pulveri un visu kārtīgi samīca viendabīgā mīklā.


Kad mīkla samīcīta gludā, spīdīgā masā. Tad atliekam uz kādu stundu atpūsties. Tad izrullē desu, sagriež gabaliņos un veido mazas bumbiņas.

Katru bumbiņu liek formiņās un rūpīgi izspaida, viduci sadursta ar dakšiņu. Cep 180grādos apmēram 15-20minūtes, līdz mīkla zeltaini brūna.



Lūk, tas arī viss. Tālāk sapilda ar ko vien vēlas. No šī daudzuma man sanāca ap 40gab.groziņu.
Ja grib cept saldo variantu, tad attiecīgi vairāk cukura, bet mazāk sāls.

Lai izdodas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru