svētdiena, 2016. gada 2. oktobris

Biskvīta pankūkas

Laba diena, šajā lietainajā svētdienā!

Kā saka čigāns - būtu olas, ceptu pankūkas, bet miltu nav!
Šoreiz atkal par pankūku tēmu. Ik pa laikam mūsmājās cepu pankūkas. Parasti jau vienkāršās ar olu, miltiem un pienu. Bērniem ļoti garšo un kad ome savārījusi savu nāvīgi gardo ābolzafti, tad domas par pankūkām neliek mieru. Tā arī kādā ceturtdienas vakarā tikām pie lielas burkas ar omes ābolzafti. Obligāti jācep pankūkas, nav div' dom' par to. Un neskatoties, ka tikko pieēsts pilns vēders ar gardām vakariņām, atradu sevī gan vēlmi un enerģiju uzcept saimei pankūkas. Kā zināms, man mājās daudz mutes, tad nu pankūkas vajag daudz.
Šoreiz mājās piens bija tik cik ir un zinu, ka atvases labprāt to izdzertu klāt pie pankūkām, tāpēc nolēmu, ka šoreiz, iepērkot tā pavairāk olu, uzcepšu biskvīta pankūkas. Kāpēc saucas biskvīta?! Jo mīkla ir klasiskā kūku biskvīta mīkla. Ja, ja, tieši tā - olas, cukurs un milti un nekā cita. Garša?! Garšo kā olains biskvīts. Taču šīs pankūkas cepot ir jāizmanto ļoti maz taukvielu - cepameļļas un jācep uz vidēji karstas pannas. Tas tāpēc, lai pankūkas izceptos vienmērīgi un nezaudētu savu pufīgumu.

Tātad, mums vajadzēs:
Olas
milti
cukurs
eļļa cepšanai

Daudzumi - uz manu saimi 10 olas, 10 ēdamkarotes miltu un cukura! Tātad, cik olas, tik karotes miltu un cukura.

Aiziet gatavošana - sākumā atdala olu dzeltenumus no baltuma. Olu baltumiem pievieno pa 1 līdzenei karotei cukura. Es pat paņēmu vismazāko ēdamkaroti kas ir mājās, lai pankūkas beigās nesanāktu baisi saldas. Un tad to visu kārtīgi samaisu viendabīgā masā.


Tālāk ķeras klāt olu baltumiem. Tos ar šķipsniņu sāli sakuļ stingrās, jo stingrās putās. Un tad iecilā olu dzeltenumu masā.




Pēc tam pievieno, pareizāk sakot caur sietiņu iesijā miltus. Sijā pa daļām, uzmanīgi tos iemaisot masā. Viss - atliek vien cepšanas vainas. Ar silikona otiņu iesmērē eļļu uz pannas un veido mazas pankūciņas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas.






Lūk, tieši tik vienkārši. Brīdinu - ja gatavo lielai saimei, kā es, tad cepšana paņems kādu laiciņu, bet nu tikmēr arī apetīte uzlabosies!

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru