pirmdiena, 2016. gada 26. septembris

Siltais ābolu pīrāgs

Labs vakars!
Tie kas vēl pēdējiem spēkiem un cerību seko manam blogam, aiz pārsteiguma noteikti nogāzīsies augšpēdus. Joks!

Tā nu ir sanācis, par spīti manam optimismam, ka gan jau es tūlīt, tūlīt saņemšos un publicēšu kādu jaunu recepti, pauze ir manāmi ieilgusi. Es nokaunos. Tiešām.

Taču tā nu ir sanācis, ka jaunākā atvase pēc dabas ir ciemaslota un mājās uzturēties diži nemīl. Sak, garlaicīgi un lai māte nesajuktu prātā, nācās pievienoties staiguļu grupai. Nē, nē... ne tādām staigulēm. Mēs novācāmies staigules vulgaris, kas savu dienu bez noietiem 20km nespēj iedomāties. Tā mēs parasti 3  -  5 māmiņas staigājām tautu pārsteigdami. Tad nāca vasara, kad man bija jāaudzina viss mans zvēru dārzs un trešo reizi jāgatavojas pirmajai klasei. Un tad jau ēst gatavošanas procesā es nedrīkstēju zaudēt modrību, lai atkal nevāktu eļļu no virtuves grīdas, lai aši starp gatavošanas reizēm iemanītos pabarot vienu mazu uzstājīgu mutīti, kā arī iemācīties griezties piruetē kad rokas pilnas ar produktiem.
Tagad ir sācies ābolu laiks, un šogad raža padevusies makten laba. Mūsmajās iecienītākais veids, kā apēst ābolus, ir izcept plātsmaizē, Viss ģeniālais ir vienkāršs. Taču šoreiz, glābdama ābolus no jaunākās atvases četriem zobeļiem, nolēmu izmēgināt citu recepti. Manu uzmanību šī recepte piesaistīja ar to, ka tur nav taukvielu un nav mīklas kā tādas. Domāts darīts, un šoreiz neaizmirsu paķert līdzi fotoaparātu. Kamēr jaunākā atvase atkal pamanījās izliet eļļu uz grīdas(es biju pārliecināta, ka kārtīgi aizskrūvēju) aši uztapināju ābolpīrāgu!



Tātad, mums vajadzēs:
1glāzi miltus
1glāzi manna
1glāzi cukura
1 tēj.k. kanēli
1.tēj.k. cepamā pulvera
2 tēj.k. kartupeļu cietes
ābolus

Gatavošana vienkārša un saprotama pat vislielākajam čaiņikam!
Bļodā saber visas sausās sastāvdaļas - miltus, manna, cukuru, cepamo pulveri, kanēli un cieti. Visu samaisa.




Pēc tam nomizo un uz rupjās rīves sarīvē ābolus.

Ņem dziļo cepamo formu un ieklāj cepamo papīru. Tad plānā kārtiņā iekaisa sauso miltu-mannas maisījumu. Pa virsu liek daļu sarīvētos ābolus, tad atkal pārkaisa ar sauso maisījumu un atkal liek ābolus. Tā, kārtu kārtām saliek visu, beigās kārtīgi saspiežot visu, lai augšējā daļa samirkst ar sarīvēto ābolu sulu.


Liek cepties 180grādos, kādas 40-45minūtes. Pēc tam ļauj atdzist, vai arī siltu servē galdā, klāt pievienojot saldējumu!


Mans secinājums - ļoti labi garšo kā siltais deserts ar saldējumu vai kādu krēmīgu mērci, piemēram vaniļas. Ābolus - jo vairāk, jo slapjāks pīrāgs. Tāda sajūta, ka iekodies siltā ābolu masā. Kanēli es gan liktu nedaudz mazāk, kā tējkaroti, jo 1 tējkarote deva diezgan kanēlīgu garšu. Nu tā kaut kā!

Lai labi garšo, centīšos nepazust!

3 komentāri:

  1. Es biju tā kas ar cerību regulāri pārbaudiju vai esi atgriezusies.. :D
    Un jaa beidzot!Tiešām liels prieks.

    Un tieši šodien no mammas atvedu lielu ābolu Spaini :)

    AtbildētDzēst
  2. Vai dieniņ! Kāds prieks, ka esi atpakaļ! :)

    AtbildētDzēst