ceturtdiena, 2016. gada 29. septembris

Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem

Labs vakars!
Šodien mūsmājās nelieli svētki, jaunākajai atvasei pēdējais mēnesis, kad drīkst būt bēbja godā. Nākošmēness jau gads būs apkārt! Šausmas!
Tad nu šodien pie vakariņu galda gribējās tā smalkāk iznesties un pagatavot ko savādāku. Iespējams, ka daudziem šī kombinācija nav nekas jauns, taču mūsmājās šāda kombinācija tapa pirmo reizi.
Ir jau tā, ka brīžiem uznāk vēlme pēc visādām latvietim neierastām kombinācijām un variācijām, taču pēc kāda brīža atgriezies pie vecajām gatavošanas tradīcijām. Reizēm atkal uznāk tāda krīze, kuru, starp citu šogad piedzīvoju ne vienu reizi vien, kad vispār neko negribas. Doma par ēšanu uzdzina mēmās šausmas. Gar veikala plauktiem klīdu kā rēgs un nesapratu - ko es vispār šeit daru. Bija labi, ka kāds pačukstēja ko gatavot. Ar gatavošanu nebija problēmas, galvenais bija izdomāt ko. Tad nu biju laimīga tajās dienās, kad pamodos ar skaidru domu, ar ko un kā barot savu saimi.
Un šodien bija tāda diena!

Tātad, mums vajadzēs:
4 atkaulotus vistu šķiņķīšus (var aizvietot ar fileju)
200gr chery vai kādi citi mazie tomātiņu
1 vidēji liels sīpols
2 ķiploku daivas
2 palielas saujas spinātu
200ml saldā krējuma
100gr cietā siera
2 ēdk. saldās čili mērces
sāls
pipari
pasta - tagiatelle

Liekam katlu uz uguns un vāram ūdeni, kurā uzvārīs pastu,

Kamēr vārās ūdens, gatavojam mērci. Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus. Katlā, kur gatavosim pastu, ielej nedaudz eļļas un viegli apcep sīpolus ar ķiplokiem.

Kamēr cepas sīpoli, nelielos gabalos sagriežam vistu un tad pievienojam klāt sīpoliem. Pārkaisām ar sāli, pipariem un 2 palielām ēdamkarotēm čili mērces. Vāks virsū un lai vista gatavojas savas minūtes 15-20.


Kad vista gatava pievienojam divas lielas saujas svaigu spinātu, pakarsējam minūtes 5 un tad pievienojam uz pusēm sagrieztus tomātus. Uzreiz lejam klāt arī saldo krējumu un karsējam līdz virums sāk vārīties.




Nenogriežot uguni, pie gaļas mērces pievienojam tikko novārīto pastu un maisot beram klāt sarīvētu cieto sieru. Pakarsē minūtes 3-4 un griež uguni nost. Ļauj apmēram tikpat ilgu laiku pastai savilkties ar mērci un servē galdā.



Tas arī viss. Gatavošanas laiks neaizņem vairāk kā kādas 30 minūtes, ja vien nazis ass un ir veiklas rokas. Ilgākais laika patēriņš - sīpola, ķiploka un gaļas sagriešana.


Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Paldies, galaiznākumu visi slavēja! Variēju nedaudz ar sastāvdaļām, jo mūsmājās spinātus ēdu tikai es, tapēc šamējos aizstāju ar zaļajām pupiņām, kā arī tagliente pastas vietā ņēmu spagetti.

    AtbildētDzēst
  2. Paldies, galaiznākumu visi slavēja! Variēju nedaudz ar sastāvdaļām, jo mūsmājās spinātus ēdu tikai es, tapēc šamējos aizstāju ar zaļajām pupiņām, kā arī tagliente pastas vietā ņēmu spagetti.

    AtbildētDzēst