svētdiena, 2016. gada 13. marts

Pildīti makaroni ar šķiņķi un sieru

Laba diena!
Izlasot nosaukumu, varētu likties, ka gatavošu ierastos Cannelloni. Bet šoreiz tā nebūs. Jau iepriekšējo reizi, kad gatavoju pildītos makaronus es Rimi veikala plauktā pamanīju palielus gliemežvākus. Un tieši tad nodomāju, ka šie akurāt ģeldētu sapildīšanai. Taču nevis ar malto gaļu, bet gan ar šķiņķi un sieru. Domāts darīts. Sapirku visu nepieciešamo un gaidīju to brīdi, kad nu varēšu ķerties klāt. Tas brīdis pienāca vakar!!! Nu ko, sāku gatavot. Viss jau būtu labi, ja vien tie makaroni nebūtu ar mikroplaisām, kas vāroties daudzus makaronus sabojāja un pataisīja par pildīšanai nederīgus. Tāda skāde. Bet nu cik sanāca, tik sanāca. Saime ēda un slavēja, ka esot bāaaaiigi garšīgi. Neliegšos, pašai arī ļoti garšoja. Pie tam, var ēst limitēti. Uzliec tādus 3-4 gliemežvāciņus un viss. Esi paēdis, bet ne pārēdies!

Tātad, mums vajadzēs:

Makaronus - lielos gliemežvākus
kūpinātu šķiņķi
mocarella sieru
cieto sieru, man bija Džiugas
saulē kaltēti tomāti
bundža konservēto tomātu
maza paciņa saldā krējuma
150ml sausa baltvīna
sīpols
ķiploks

Tad nu tā. Gatavošana ir pagalam vienkārša. Sālsūdenī novāra makaronus gandrīz mīkstus. Es vārīju, no katlā iebēršanas brīža, minūtes 15. Tad ķeksēju laukā un liku aukstā ūdenī.




Sagatavo pildījumu, sarīvē šķiņķi un mocarellas sieru. Piezīmēšu, ka daudzums katram individuāls, skatoties cik daudz ir to makaronu pildīšanai. Klāt piegriež arī saulē kaltētos tomātus. kadas 6-7pusītes. Visu sajauc kopā.



Tagad tik atliek pildīšanas vaina. Ņem un sapilda makaronus, kurus izkārto cepamajā traukā.
Kamēr vārās makaroni, vai arī pēc visiem pildīšanas darbiem uztaisa mērci. Sakapā sīpolu un ķiploku, ber katliņā kura ielieta nedaudz eļļa no saulē kaltētiem tomātiem. Apcep līdz tie kļūst caurspīdīgi un lej klāt vīnu. Karsē kādas 5-7minūtes, tad pievieno konservētos tomātus. Pievieno savas iecienītās garšvielas, piemēram, baziliku, timiānu, sali, piparus. Karsē kādas 10 minūtes un tad pievieno saldo krējumu. pagaida, līdz tas sāk vārīties un griež uguni nost. Pagaršo vai mērce pēc garšas ir ok.








Gatavo mērci lej virsū makaroniem, pārkaisa ar cieto sieru un liek cepeškrāsnī uz 200grādiem kādas 30min. Pēc tam servē galdā!


Lūk. nedaudz savādāk, bet ne mazāk garšīgi. Atvasēm patika šis variants.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru