svētdiena, 2016. gada 13. marts

Grūbas ar olu un saulē kaltētiem tomātiem

Šis brīnums tapa otrā dienā, pēc grubotto ēšanas.
Tā nu sanāca, ka pēc vakariņām nedaudz palika pāri grubotto. Skatos un domāju, nu ko man ar to iesākt. Grūbas garšīgas, varētu uzsildīt un paēst, bet... vakardienas dārzeņi bija apēst. Ko klāt? Novirinu ledusskapi, nekā prātīga nav. Domāju, ai... nobēdzināšu ledusskapī. Bet kaut kā neliek mieru doma, ka nevar tā. Garšīgi tak bija. Pagaršoju aukstas - nu garšīgas nu! Kā tad man pagatavot.
Beigās acis atdūras pret olām, saulē kaltētiem tomātiem. Tā tā... man te nedaudz kausētā siera, sīpols. Ai, miksēs visu kopā, kas būs, būs.
Galarezultāts pārsteidza mani pašu un viss izdevās tik garšīgs. To pat atzina mana vecākā atvase.

Tātad, mums vajadzēs:
Gatavas grūbas
2 olas
1 sīpols
5-6 pusītes saulē kaltētus tomātus
1 ēd.k. kausēta siera
1/2 ēd.k. čili mērces
sāls

Sīpolu smalki sakapā, tā pat sakapā saulē kaltētos tomātus un eļļā no tomātiem, tos viegli apcep. Tad pievieno grūbas un turpina uz mazas uguns cept.



Tikmēr bļoda iejauc 1 ēdamkaroti kausētā siera ar 1/2 ēdamkarotes čili mērces. Pievieno olas un kārtīgi samaisa. Lej klāt grūbām un maisot cep līdz gatavs. Minūtes 5 apmēram. Viss. servē galdā!





Šī maltīte mani pārsteidza un kārtējo reizi pierādās. Tās improvizētās maltītes sanāk pašas labākās.

Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Gribētos no Jums kādu iedvesmojošu jaunumu. Pavisam pazudusi.

    AtbildētDzēst