svētdiena, 2016. gada 6. marts

Biezpiena - baltās šokolādes kūka

Labs vakars!
Šī nedēļa man bija viena vienīga kūku izēšanās nedēļa. Reti tā gadās, kad gandrīz katru dienu jāēd kūkas.
Viss sākas ar pirmdienu - kad bija tik retais 29.februāris. Šāds datums tik reizi pa četriem gadiem, nedrīkst to tā vienaldzīgi atstāt. Pie tam jaunākajai atvasei šajā datumā palika JAU 4 mēneši. Kur tas laiks skrien?! Tad nu tapināju kūku, kas bija vienkārši no biskvīta, veikala paciņkrēma un augļiem. Viens divi un gatavs. Otrajā dienā manam cienītajam bija vārda diena un tad vīra māte atveda veikala kūku. Ceturtdien viens velniņš mani dīdīja izmēģināt augļu tarti un visbeidzot sestdien, kad nāca viesi, bija jāceļ galdā kūka. Meklēju interneta dzīlēs ko sakarīgu, līdz uzdūros šai kombinācijai. Biezpiens +  baltā šokolāde. Palasīju, ka arī no sastāvdaļām neko daudz nevajag, nebija divu domu, ka jātaisa!
Tad nu rezumē: rīt iešu 20km kājām(kūku nedēļa dara savu), pati kūka bija biezpienīgi laba. Secinājums - laba un lētāka alternatīva siera kūkām. Jo gatavošanas princips tas pats!

Tātad, mums vajadzēs:
26cm diametra formai

2 paciņas selgas šokolādes cepumu
1/2 paciņa sviesta
500gr. vājpiena biezpiena
3 tafelītes baltās šokolādes
200ml saldā krējuma
1 paciņa vaniļas cukura
2-3edk. cukura
1 paciņa(20gr) želatīna
dzērveņu sukādes
kivi
kokteiļu ķirsīši

Pēdējās trīs pozīcijas var aizvietot ar ko citu. Man nekas cits dekorēšanai nebija un dzērvenes vnk. izdomāju ielikt dažādībai(tās var aizvietot ar svaigām ogām vai iztikt bez)

Sagatavo kūkas pamatni. Sasmalcina šokolādes cepumuus, pievieno 1/2paciņas mīksta sviesta un visu kārtīgi samīca. Liek veidnē un tad ieliek ledusskapī kamēr gatavo krēmu.



Ūdens peldē liek kausēties balto šokolādi. Biezpienu ber bļodā, pievieno dažas ēdamkarotes cukura, apmēram 2-3 un ar blenderi sablendē. Kad šokolāde izkususi, to pievieno masai un ē\vēlreiz sablendē viendabīgā masā.





Saldo krējumu ar vienu paciņu vaniļas cukuru saputo stingrās putās un pievieno biezpiena masai.


Uzbriedina želatīnu. Man sanāca 1 ēdamkarote želatīna ar 4 ēdamkarotēm ūdens uzbriedināt un tad izkausēt. Lejam klāt masai, samaisām. Tad pievienojam dzērveņu sukādes, vai citus augļus. Lejam virsu cepumiem un liekam ledusskapī lai sastingts masa.




Kad masa sastingusi, atliek vien dekorēšanas vaina un var servēt galdā!



Lūk, vienkārši un garšīgi. Laba alternatīva daudzajām siera kūkām.


Lai labi garšo!
Jāgatavojas rītdienas 20km staigāšanai.

2 komentāri:

  1. Vari lūdzu paskaidrot par to želantīnu. Ar 4 ēd.k. auksta ūdens uzbriedina un kā saprast ka pēc tam viņu izkausē? Nekad pirms tam ar želantīnu neeamu darbojies jo nemāku ar viņu rīkoties. Šī recepte mani mudina iemācīties jo dikta garda kūka izskatās

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Glāzē ielej 4 ēd.k. ūdens, ieber želatīnu un uzbriedina. Tad šo uzbriedušo želatīnu liek katliņā un karsē līdz tas ir izkusis šķidrs.

      Dzēst