pirmdiena, 2016. gada 25. janvāris

Baltās šokolādes cepumi bez cepšanas

Laba diena!

Nu ko, gripas sezona ir klāt, paldies dievam, mūsmājās vēl visi veseli. Es it kā no gripas nebaidos, bet tā kā mājās ir maza atvase, tad nu esmu piesardzīga un bez iemesla apkārt pa burzmainām vietām nevazājos. Kā arī ar šodienu laika apstākļi nekļūst diez ko vilinoši, te līst, te slapjš sniegs, viss kūst un kļūst pelēks. Brr... nepatīk. Gribu atpakaļ ziemu un sniegu.

Vakar gan bijām tautās bumbas ripināt un beigās arī iebraucām Spicē. Domāju, aši paskatīšos kādu drēbes gabalu priekš sevis. Bet sanāca viena vienīga vilšanās. Nekā prātīga priekš manis nebija. Nu ko, lai nebūtu vilšanās nopirku sev vismaz skropstu tušu. Būšu smuka!

Un kad diena pavadīta tautās, tad enerģija ir patērēta un vajag atkal sevi uzlādēt pa jaunu. Vēlams ar ko garšīgu.
Tā nu sanācis, ka mājās iemaldījās kukurūzas pārslas saucamās Corn Flakes brokastīm. Parastās, bez cukura, taču manas atvases tā īsti pēc tādām nealkst un es zinu, ka viņi tās arī neapēdīs. Būtu vēl vasara, kad svaigas ogas var pielikt klāt, bet taga ziema. Domāju, ko ar tam pārslām iesākt. Āra mest sirdsapziņa neļauj. Skatos, kas i-neta dzīlēs atrodams un manas domas apstājas pie cepumiem. Viss kas ir nepieciešams - baltā šokolāde, nedaudz sviests un cukurs. Un tas viss bez cepšanas, pagatavojams dažu minūšu laikā. Ideāli, es jums teikšu.


Tātad, mums vajadzēs:

Sausās brokastu kukurūzas pārslas
žāvētas dzērvenes
baltā šokolāde
sviests
cukurs


Daudzumi - 5 baltās šokolādes tāfelītes, kādas 3-4 saujas pārslas, paciņa žāvētu dzērveņu. apmēram 80gr. sviests un 2 ēdk. cukura.

Pārslas ber bļodā, nedaudz ar rokām tās saspiežot, lai veidojas mazākas drupačas. Pievieno dzērvenes( to vietā var izmantot arī riekstus, rozīnes utt.) un samaisa.
Katliņā liek sviestu, izkausē to un pievieno cukuru, nedaudz pakarsē lai veidojas neliela karamelīte un tad pievieno balto šokolādi. Nepārtraukti maisot izkausē šokolādi un tad šo masu lej bļodā pie pārslām. Visu kārtīgi samaisa, lai visi gabaliņi ir klāti ar šokolādes masu.





Pēc tam no masas veido nelielas piciņas - cepumiņus. Liek vēsumā sacietēt un viss. Var mieloties uz nebēdu!


Lūk, vakara našķis gatavs. Laiks ar visu sacietēšanu - 20minūtes. atri, viegli un garšīgi.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru