svētdiena, 2015. gada 29. marts

Trusis saldā krējuma un sinepju mērcē

Labs vakars!
Nu ko, oficiāli ir iestājies vasaras laiks un man ir baiss enerģijas trūkums. Laikam siltā ziema dara savu un visu enerģiju ir izsūkusi uz neatgriešanu. Ko darīt? A neko, vienkārši paņemt nedēļu brīvu, lai izgulētos un palaiskotos pa māju. Ceru, ka tas vismaz līdzēs un atkal būs enerģija strādāt tālāk. Lai gan mani māc smagas šaubas, ka es sevi mānu.
Labi, ko nu par to, domāju, ka ne es vienīgā, kas šajā pavasarī meklē vitamīnu enerģiju krātuves lai papildinātu savus izsīkušos krājumus. Ar skaudību skatos uz savām atvasēm un domāju - nu kur viņiem tādas rezerves?!!
To, ko es šodien gatavoju nebūt neatgriež zaudētos vitamīnus un enerģiju, bet vienu dienu, kad es tā laiski klīdu pa veikalu, ar mani sāka runāties trusis. Pie tam, par ļoti jauku cenu. Protam, ka jāņem ciet. Gan jau izdomās, kā gatavot.
Tad nu šodien pienāca tā diena un nolēmu - gatavos pa vienkāršo. Sinepes, medus, citrons un salds krējums. Ķiploks - vienīgais garšaugs. Āāāā un nedaudz melnie pipari.
Sanāca ārprātīgi labi.
Bet tagad visu pēc kārtas

pirmdiena, 2015. gada 9. marts

Liellopa šmoris ar melnajām plūmēm

Labs vakars!
Ja jūs zinātu, kā man šodien neko negribas darīt. Par slinkums slinkot!! Reti kad ir tā, bet kad uznāk, tad no visas sirds. Protams, nekāda lielā slinkošana man nesanāca, jo šodien ir pirmdiena un visiem kārtīgiem cilvēkiem pirmdiena ir darba diena. Tajā skaitā arī man. Sēdēju ar lielām acīm un neko nesapratu, izskatās, ka visi to pamanīja, bet bija tik toleranti un neko neteica. Paldies viņiem par to.
Bet iemesls slinkumam visticamāk ir manas brīvdienu aktivitātēs. Tā nu sanāca, ka pagājušo nedēļu jaunākā atvase atcerējās, ka sen taču nav vārguļojusi. Tad nu nolēma to steigšus labot. Un plānoto divu brīvdienu vietā, man sanāca veselas trīs. Ok, viena no tām ar pusslimu atvasi astē un tomēr, no rīta varēju pagulēt ilgāk. Tad nu smēlusies enerģiju brīvdienām, sestdien nodevos foršai pastaigai pie jūras, un svētdien ar lielu svinīgumu no bēniņaugšas nocēlu savu veco, uzticamo velo! Kam, man par milzīgu pārsteigumu, atklājās, ka kamēr ārā valdīja bargā ziema, mans velo uzticīgi bija glābis žurku no bada nāves un laipni izbarojis gumijas rokturus. Ķeskas vien palikušas. Nu nekas,par spīti to neesamībai es tomēr izmetu līkumu ar velo un sajutos gandrīz kā vecajos labajos laikos. Fiziskās aktivitātes ir forši!!!
Ak jā, kāpēc tik garš ievads... svaigs gaiss un fiziskas aktivitātes rosina domas par ēdienu un ir arī enerģija to visu gatavot. Un tāpēc teicu cienītajam - taisīsim liellopu. Tālāk attīstījās doma par melnajām plūmēm un citām izvirtībām. Enerģiju neprasa daudz, tik cik gaļu izklapēt ar āmurīti, bet kopumā, sagriezi, saliki katlā un aizmirsi. Rezultāts.... Nu, tieši tāds, kāds pārņem kad lasi vecu pavārgrāmatu saimnieču aprakstu. Vienā vārdā sakot - garšīgs.

piektdiena, 2015. gada 6. marts

Ceptas tīģergarneles

Laba diena!
Izskatās, ka ziema būs atkāpusies un beidzot varam sākt gaidīt pavasari! Esmu noilgojusies pēc siltiem saules stariem, putnu čivināšanas un gaišiem vakariem. Tiesa, tas viss drīz man būs un tad jau atkal nebūs labi. Lai nu ko, es sevi pazīstu.
Līdz šim nekādas globālas pārmaiņas nav notikušas. Esmu gan sev metusi šādus tādus izaicinājumus, bet par to vēl pagaidām paklusēšu. Vien varu pateikt, ka esmu atradusi savu meditācijas - jogas veidu, kas ar jogu pagalam nav saistīts.
Cepeškrāsni tā arī neesmu vēl pagādājusi, bet idejas par to, ko nu tik es varētu pagatavot ir milzum daudz! Sviestmaizes likums darbojas arī šajā jomā.
Februāra beigās manam cienītajam bija ballīte, sakuma izdomājām svinēt ārpus mājas, bez atvasēm un tā, bet kad ielūgtie viesi saka atbirt viens pēc otra, tad sākām domāt, vai maz vajag kaut kur vilkties. Varbūt palutināt sevi un to naudu, ko atstātu par "alu un grauzdiņiem" citam, mēs iztērētu sev un pa šiko? Domāts darīts un veikalā lepni nostaigājām gar " augstajiem" plauktiem. Bija mums i kaviārs ar paipalu olām, i visādi citādi spāņu našķi ar vītinātam gaļām priekšgalā. Kā arī man ļoti, ļoti sagribējās ceptas tīģergarneles. es gan skatījos jau uz tīrītām, bet saldētām, vīriec pierunāja pirkt svaigās ar visām galvām. Nu neko. reizēm vīriešus klausu un pirku nost.
Pagatavošana ir gaužām vienkārša un neprasa nekādas liekas piepūles, bet rezultāts pie laba baltvīna glāzes ir ideāls.