sestdiena, 2015. gada 12. decembris

Omletes kēksiņi jeb mafinomlete

Labvakar!

Uzreiz sākšu ar recepti, jo doma par omleti mafinu jeb kēksiņu formā man bija sen. Tikai līdz darīšanai tā īsti netiku. Tad nu šodien jaunākā atvase bija tik vēlīga un pamodās pirms plkst. 10.00 un man pēc visām barošanām un rīta tualetēm atlika laiks un vēlme pamēģināt izcept parasto omleti vulgaris mafinu formiņās. Piekritīsiet, ka šādā formā cepta omlete un vēlāk skaisti formēta galdā vairāk rosina apetīti, nekā parastais pannas variants. Arī pārējām atvasēm šī omlete raisīja interese, jo parastā viņiem ir dziļi vienaldzīga.
Vakar kā reiz vakariņās biju krāsnī sacepusi kartupeļus, kas nu bišķīts bija palicis pāri, šāds tāds siers un daži žēlīgi cīsiņi mētājās pa ledusskapi.
Tad nu ķēros klāt un jāsaka, biju patīkami pārsteigta par rezultātu.

Tātad mums vajadzēs:
olas
sāls
pipari
nedaudz piens
siers
ja ir vēlme tad kartupeļus un cīsiņus
mafina formiņas

Par daudzumiem, nu tur atkarīgs cik daudz ēdāju. Parasti cep mafinu pannās, bet man tikai tāda, kas domāta sešiem mafiniem. Mūsu ģimenei tas ir stipri par maz. Tāpēc es izmantoju silikona mafina formiņas. pat foršāk, jo galdā var servēt ar visu krāsaino silikona formiņu, kas atvasēm rada vēl lielāku prieku.

Tātad, olas man bija kādas 3 gab, kartupeļi - nu 2-3 veseli, cīsiņi 6gab. siers (rīvēts)  - kāda sauja. Kartupeļu vietā ideāli iederēsies arī citi dārzeņi. Vienvārdsakot - brīvs fantāziju lidojums.

Kartupeļus smalki sagriež gabaliņos. Sarīvē sieru, to visu bļodā samaisa kopā.


Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar sāli un melnajiem pipariem. Var pieliet nedaudz pienu, bet nu burtiski nedaudz, lai masa šķidrāka.

Sakultās olas lej klāt sagrieztajiem kartupeļiem un sieram un visu kārtīgi samaisa. Formiņas sakārto uz cepamās plāts un sapilda omletes masu.

 Tālāk uz pusēm sagriezu rakveres cīsiņus un vienu galu sagriezu zvaigznītē, lai cepoties tas pavērtos vaļā. Saliku visu smuki pa vidu omletēm. Cepu 220grādos kādas 20-25minūtes līdz omletes smuki uzpūtušās un apcepušās zeltaini brūnas.





Lūk, tas arī viss. Vienkārši, ātri un nedaudz savādāk kā ikdienā. 

Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. Tik tiešām, viss ģeniālais ir vienkāršs! Izskatās varen apetītlīgi, noteikti izmēģināšu. Paldies par recepti! :)

    AtbildētDzēst