ceturtdiena, 2015. gada 10. decembris

Cepta Dorada ar čili un ķiplokiem

Labs vakars decembrī!

Decembris man iesākās ar badošanos vairāku dienu garumā! Ne jau tīši es badojos lai ielīstu kādā balles kleitā. O nē... i ne tuvu. Balles dēļ nekad neesmu badojusies. Un vispār badošanās man liekas pa galam muļķīga, bet mans organisms domāja savādāk un še ku reku noķēru es angīnu. Noķēru to tik pamatīgi, ka aiz laimes apraudējos, kad pēc 3 dienu neēšanas beidzot man izdevās norīt dažas karotes pagalam šķidras mannā putras. Ak jēziņ, kas tās bija par mokām. Apetīte tak ir, bet varēju tik iebāzt mutē, pakošļāt un izspļaut, jo doma par norīšanu mani iedzina stāvās šausmās. Sapīgi tas bija, pat ļoti.
Bet nu ko par to, viss ir labs, kas labi beidzās un esmu savu angīnu godam izvadījusi, ceru, ka uz neatgriešanos.

Vakar staigājoties ar jaunāko atvasi un svētulīgi apcerot ko gatavot vakariņās, manas domas aizklīda līdz ūdens pasaulei. Sak, kā būtu ar zivi. Bet kādu? Reizēm reklāmas nāk par labu un ieraugot, ka piemājas veikalā Doradai ir atlaide, daudz nedomāju un pirku nost. Pēc tam atceļā no bodes, tikpat svētulīgi apcerēju kā tad šo zivteli gatavot. Tas, ka cepšu cepeškrāsnī, tas ir fakts. Bet kā? Doma par citronu, ķiplokiem un čili man nelika mierā. Domāts darīts, ātri zvik, žvik sagatavoju zivi un pēc tam bija tik jāizcepj. Vakariņas sanāca ļoti gardas. Vieglas, sātīgas un garšīgas.

P.S. šoreiz bilde tapa ar telefona palīdzību, fotoaparātam izrādās baterija jāuzlādē. Galvenais man to neaizmirst....


Tātad, mums vajadzēs
Dorado zivis 2gab.
1/2 citrona
1/2 čili pipara
1 liela ķiploku daiva
1 tēj. kaltēta timiāna
sāls
olīveļļa


Gatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu.
ņemam zivis, kārtīgi noskalojam, uzmanīgi pārgriežam vēderu un iztīrām no iekšām. Pēc tam gar galvu veic iegriezumu tā, lai zivi varētu "atvērt"



Gatavo marinādi - smalki sakapā cili pipapru un ķiploku. Liek traukā kur pievieno kaltēto timiānu, pierīvē 1/2 citrona miziņu. To visu kārtīgi samaisa un tad pievieno 1/2 citrona sulu un kādu ēdamkaroti, divas, olīveļļu. Visu kārtīgi samaisa.


Tālāk ar marinādi kārtīgi aplaista zivs vēderu. Patur kādas 30min. istabas temperatūrā un tad liek cepties. Cep apmēram 200grādos kādas 30min. Vai pareizāk sakot, līdz zivs gatava.




Lūk, vieglas un gardas vakariņas garantētas. Doradas vieta var ņemt jebkuru citu balto zivi, domāju, garša nebūs sliktāka.

Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. Izklausās un izskatās varen garda. Paldies! Un labi, ka angīna ir prom.

    AtbildētDzēst