pirmdiena, 2015. gada 30. novembris

Vistas un kartupeļu sacepums

Labs vakars!
Nu ko, pēdējā novembra diena, rīt jau sākas decembris un tas nozīmē, ka lielie svētki akurāt nav vairs aiz kalniem. Kādi tie būs šogad? Ceru, ka balti, jo šogad man ir vēlme pēc tādiem svinīgiem Ziemassvētkiem ar bagātīgi un galvenais skaisti klātu galdu. Nu tā, kā rāda filmās un reklāmās. Tiesa, man mājās nav rūmes lai šādi izpaustos, tāpēc jau laicīgi ievadīju sarunas ar māsu. Sak, vietas tev gana, galds arī gana liels un servīze ko svētku reizēs galdā celt, arī iraid. Tā ka manas vēlmes pēc reklāmās redzētā galda tā kā būtu apmierinātas. Vēl tikai gribētos skaisti sapucētus un pagalam paklausīgas atvases, un sniegu aiz loga! Kosmoss, tu dzirdi ko es vēlos?!!!

Labi, kamēr es te savas domas raidu kosmosā, tikmēr uz zemes man jāgatavo saimei vakariņas. Jāsaka, ka jaunākā atvase sāk aizvien vairāk un vairāk pieprasīt sev uzmanības, jo cik gan ilgi var gulēt gultiņā un blenzt redelēs. It sevišķi brīžos, kad mamma dodas virtuves virzienā. Nekā nebij, un tad nu man apvienojot patīkamo ar lietderīgo jāiemācās brīvajos brīžos pagatavot saimei vakariņas.
Šī recepte ir pagalam vienkārša un garšīga. Pie tam arī gatavošana neprasa baigi daudz pūļu un var vairākos piegājienos to gatavot, lai pašās beigās var ielikt cepeškrāsnī.

Tātad, mums vajadzēs:
Vistas fileju
kartupeļus
burkānus
tomātus
sīpolus
ķiplokus
sieru
saldo krējumu
olas
ķimenes
maltu sarkano papriku
sāls
pipars

Ar daudzumiem jau kā ierasts, skatoties cik daudziem ēdājiem gatavo. Domāju, ka daudzumus nav nav jēgas izklāstīt, jo pēc gatavošanas apraksta izlasīšanas pašiem jau būs skaidrs, cik daudz kuru produktu izmantosiet.

Tātad, sākumā viegli izklapē vistas filejas. Man bija mazās filejiņas, taču, ja ņem normālās, lielās, tad tās vēlam pārgriezt uz pusēm un tad izklapēt. Tad tās kārto cepamajā traukā un pārkaisa ar sāli un pipariem. Var lietot arī savas iecienītās garšvielas, es iztiku ar sāli un pipariem.

Tomātus sagriež pabiezākās šķelītēs un kārto virsū vistas filejai. Tad pārkaisa ar rīvēto sieru. Visu sieru nevajag izlietot, to vel vajadzēs. Tāpēc tā prātīgi.

Tad ķerās klāt pie kartupeļiem, burkāniem, sīpoliem un ķiplokiem. Pirmos divus sarīvē uz rupjās sakņu rīves, sīpolus un ķiplokus sakapā. Visu liek vienā bļodā, pievieno sāli, malto sarkano papriku un ķimenes. Cik daudz? Cik pašam liekas, ka būs ok.

Bļodā iesit olas, man bija divas, tas bija pēdejās ledusskapī, pievieno šķipsnu sāli un viegli sakuļ, tad pievieno saldo krējumu un kārtīgi sakuļ. Pievieno rīvētajiem dārzeņiem, pieber atlikušo rīvēto sieru un kārtīgi samaisa.


Visu šo masu kārto virsū filejai un tomātiem. Liek cepeškrāsnī 220 grādos un cep apmēram 45-50min. līdz kartupeļi ir mīksti. Tas arī viss, servē galdā un ēd nost.


Tas arī viss.

Lai labi garšo!

Gribu sniegu!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru