svētdiena, 2015. gada 29. marts

Trusis saldā krējuma un sinepju mērcē

Labs vakars!
Nu ko, oficiāli ir iestājies vasaras laiks un man ir baiss enerģijas trūkums. Laikam siltā ziema dara savu un visu enerģiju ir izsūkusi uz neatgriešanu. Ko darīt? A neko, vienkārši paņemt nedēļu brīvu, lai izgulētos un palaiskotos pa māju. Ceru, ka tas vismaz līdzēs un atkal būs enerģija strādāt tālāk. Lai gan mani māc smagas šaubas, ka es sevi mānu.
Labi, ko nu par to, domāju, ka ne es vienīgā, kas šajā pavasarī meklē vitamīnu enerģiju krātuves lai papildinātu savus izsīkušos krājumus. Ar skaudību skatos uz savām atvasēm un domāju - nu kur viņiem tādas rezerves?!!
To, ko es šodien gatavoju nebūt neatgriež zaudētos vitamīnus un enerģiju, bet vienu dienu, kad es tā laiski klīdu pa veikalu, ar mani sāka runāties trusis. Pie tam, par ļoti jauku cenu. Protam, ka jāņem ciet. Gan jau izdomās, kā gatavot.
Tad nu šodien pienāca tā diena un nolēmu - gatavos pa vienkāršo. Sinepes, medus, citrons un salds krējums. Ķiploks - vienīgais garšaugs. Āāāā un nedaudz melnie pipari.
Sanāca ārprātīgi labi.
Bet tagad visu pēc kārtas

Tātad, mums vajadzēs:
vesels trusis
1 ēd.k. citrona sulas
1 ēd.k. medus
2 ēd.k. franču sinepes
1 daiviņa ķiploka
500ml saldā krējuma
sāls
pipari

Sākuma trusi sadala pa reizinātājiem. Tad sagatavo marinādi no citrona sulas un medu. Lej virsū gaļas gabaliem. Pārkaisa ar sāli, pievieno ķiploku un 1 ēdamkaroti franču sinepes. Visu samaisa un liek slēgtā traukā gaļu marinēties vismaz uz kādām 2 stundām.







Pēc divām vai vairāk stundām, sakarsē pannu ar nedaudz eļļas un liek cepties trusi. Apcep no abām pusēm smuki brūnu. Pārliek katliņā, pielej apmēram 300ml ūdeni un liek sautēties. Sautē pirmās 30min uz lielas liesmas, tad pievieno saldo krējumu, atlikušo 1 ēdamkaroti sinepes un uz lēnas liesmas sautē līdz gaļa mīksta. Man prasīja apmēram 40minūtes. Pēc tam viss. Ja vēlas var mērci iebiezināt vai arī tāpat servēt galdā.







Es servēju kopā ar griķiem. Mērce sanāca ārprātīgi garda un truša gaļa maiga un garšīga.

Lai labi garšo!

4 komentāri:

  1. Es vienkārši nespēju beigt sajūsmināties par Tavu rakstīšanas stilu! :)) vienmēr patīkami ienākt izlasīt kadu jaunu recepti!
    Malacis!
    Patrīcija
    www.gguiltypleasures.blogspot.com

    AtbildētDzēst
  2. Esmu noilgojusies pēc Tavām receptēm.Ik pa laikam ielūkojos,bet nekā.Pat sāku uztraukties,vai nav kas noticies?

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par recepti. Trusis izdevās lielisks! ☺

    AtbildētDzēst