piektdiena, 2015. gada 6. marts

Ceptas tīģergarneles

Laba diena!
Izskatās, ka ziema būs atkāpusies un beidzot varam sākt gaidīt pavasari! Esmu noilgojusies pēc siltiem saules stariem, putnu čivināšanas un gaišiem vakariem. Tiesa, tas viss drīz man būs un tad jau atkal nebūs labi. Lai nu ko, es sevi pazīstu.
Līdz šim nekādas globālas pārmaiņas nav notikušas. Esmu gan sev metusi šādus tādus izaicinājumus, bet par to vēl pagaidām paklusēšu. Vien varu pateikt, ka esmu atradusi savu meditācijas - jogas veidu, kas ar jogu pagalam nav saistīts.
Cepeškrāsni tā arī neesmu vēl pagādājusi, bet idejas par to, ko nu tik es varētu pagatavot ir milzum daudz! Sviestmaizes likums darbojas arī šajā jomā.
Februāra beigās manam cienītajam bija ballīte, sakuma izdomājām svinēt ārpus mājas, bez atvasēm un tā, bet kad ielūgtie viesi saka atbirt viens pēc otra, tad sākām domāt, vai maz vajag kaut kur vilkties. Varbūt palutināt sevi un to naudu, ko atstātu par "alu un grauzdiņiem" citam, mēs iztērētu sev un pa šiko? Domāts darīts un veikalā lepni nostaigājām gar " augstajiem" plauktiem. Bija mums i kaviārs ar paipalu olām, i visādi citādi spāņu našķi ar vītinātam gaļām priekšgalā. Kā arī man ļoti, ļoti sagribējās ceptas tīģergarneles. es gan skatījos jau uz tīrītām, bet saldētām, vīriec pierunāja pirkt svaigās ar visām galvām. Nu neko. reizēm vīriešus klausu un pirku nost.
Pagatavošana ir gaužām vienkārša un neprasa nekādas liekas piepūles, bet rezultāts pie laba baltvīna glāzes ir ideāls.

Tātad, mums vajadzēs:
garneles
citronu
citronpiparus
ķiploku
čili mērci
olīveļļu
sāli

Daudzumi - skatoties cik daudz garneļu. Man bija 1/2 kg. garneļu un uz to es paņēmu 2 ķiploku daivas, ēdamkaroti citrona sulas, ēdamkaroti čili mērces, šķipsnu sāls, citronpipari.

Man viss sākās ar garneļu tīrīšanu. Process nav grūts, bet atbildīgs.



Ja garneles tīrītas, tad visa šī lieta izpaliek.
Notīrītās garneles es noskaloju zem ūdens un noliku malā notecēties, kamēr gatavoju marinādi.
Marinādei izmantoju 1 ēdamkaroti citrona sulas un tikpat daudz arī čili mērci. Iegūstot pikantu saldskābu marinādi. Liekam garneles klāt, samaisām un atstājam uz kādu stundu.



Pēc tam tik paliek cepšanas vaina. šķēlēs sagriež ķiploku, panna ielej olīveļļu un uzkarsē, ber iekšā ķiplokus un aši, burtiski 30sek. apcepina. Tad pievieno garneles, pārkaisa ar sāli un citronpipariem. Cep no abām pusēm, kamēr gatavas. Garneles nevajag cept ilgi. Es cepu kādas 2-3 min. no katras puses. Pēc tam servē galdā.






Tas arī viss.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru