ceturtdiena, 2014. gada 30. janvāris

Šokolādes kēkss

Laba diena!
Vakar nevarēju sev atrast mieru. Tā kā esmu uz slimības lapas dēļ savas briljanta rokas, nākas sevi piespiest rimtai mājas dzīvei. Taču kad esi ieskrējies darba ļaužu gaitās, tas diez ko viegli nepadodas un lai arī es no mājām varu arī pastrādāt, tas tomēr nav tas. Tā nu vakar paralēli šādiem tādiem darba pienākumiem es istabai meklēju piekto stūri. Tas, ka mana labā roka ir ierobežotas kustības, mani dzen ārprātā un es saprotu, ka man nebūs miera, kamēr sevi ar kaut ko nenodarbināšu.
Skapī stāv dažas šokolādes tāfelītes, kuras sen jau čukst, ka vajag tās izlietot. Kūku cept? Mafinus? Ne kādā jēgā nevaru tikt. Izlēmu, ka ehh... kas mājās ir, ar to cepšu kaut ko. Un par cik man sašmucētie trauki nav jāmazgā... ooo.... varu izvērsties! Beigās sanāca ah...ni labs kēkss kuru var ēst gan siltu gan aukstu.

trešdiena, 2014. gada 29. janvāris

Vistas filejas sacepums "Kreisās rokas veiklība"

Laba diena!
Paldies visiem par uzmundrinošajiem komentāriem pie iepriekšējās receptes. Man prieks par to, ka mans blogs jums noder. Es gan biju 100% pārliecināta, ka ja es regulāri nepapildinu ar jaunām receptēm, tad nav vērts turpināt. Pagaidām paskatīsimies kā veiksies turpmāk.
Tad nu vakar bija tā diena, kad man atkal mazliet parādījās vēlme gatavot, ko arī steidzu darīt. Jautāsiet kāpēc nosaukumā - kreisās rokas veiklība? Tāpēc ka, es esmu dabūjusi sev "briljanta roku"! Svētdien Lido slidotavā tēloju Pļušcenko - kaut kā nesanāca un galarezultātā esmu tikusi pie ģipša labajai rokai un visas darīšanas jāveic ar kreiso roku. Jāsaka, ka dažas lietas padodas apbrīnojami labi, citas atkal pagalm stulbi. Smieklīgākais, ka tieši vakar manai vidējai atvasei noņēma ģipsi no kreisās rokas. Kaut kā mums tas ģimenē laikam būs iedzimts.
Taču atgriežoties pie vakariņu tēmas - sacepums pagalam vienkāršs un garšīgs. Ideāli noderēs mazās vistu filejas, bet ja to nav, droši var izmantot lielās.

sestdiena, 2014. gada 18. janvāris

Cūkas ribiņas medus sinepju glazūrā

Laba diena!
Beidzot ir pienākusi ziema un spriežot pēc kliedzošajiem virsrakstiem ziņu portālos, tad šis aukstums laikam ir kaut kas anormāls. Nez. Ziema kā ziema, beidzot būs aizsalis kāds ezers un es varēšu nodoties savām iksvētdienas peldēm. Tiesa - es jau divas reizes esmu bijusi, neskatoties, ka nebija ledus. Izrādās, ka iebrist aukstā ezerā nemaz nav tik grūti, kā man sākumā likās. Tagad mani uztrauc tikai viens, ja ezers būs aizsalis, vai kāds būs pamanījies uztaisīt tajā caurumu, vai arī man pašai par to būs jārūpējas. Tad jau rīt redzēs.
Tā, ikdienas gaitas rit savu ritējumu, darbs - mājas - darbs -  mājas. ēstgatavošanai laiks enerģija un idejas absolūti nulle. Pagatavoju kaut ko uz ātru roku vai aizbrauc ieturēt maltīti ārpus mājas. Mhm... tā ir, kad esi iejūdzies darbaļaužu gaitās. Bet es kaut kā neskumstu. Sāku apsvērt domu šo blogu slēgt ciet. Tagad virtuālajā vidē ir tik milzum daudz recepšu gan foto gan parastās, ka ne saskaitīt. Šo es saglabāšu priekš sevis kā pierakstu kladi.
Bet nu, kamēr vēl neesmu atmetusi ar roku, ielikšu vēl vienu recepti. Šo es gatavoju pagājušo svētdien, bet tikai tagad piesēdos pie publicēšanas. Recepte ir vienkārša un neprasa daudz pūles. Rezultāts - ir pat baigi ok. un domājams, ka šī recepte piemērota arī vasaras periodam, kad atklāj grila sezonu.

trešdiena, 2014. gada 1. janvāris

Zitinjas Ziemassvētku šokolādes kūka

Šo kūku vajadzēja cept uz Ziemassvētkiem, taču diemžēl mana iedvesma tad vēl gulēja dziļā ziemas miegā. Es pat necerēju, ka tā uz jauno gadu atmodīsies, bet redz... brīnumi notiek un vecgada dienā mans čujs ņuhs un poņa izrāda manāmu interesi par kulināriju. Sak... es te pa Ziemassvētkiem tiku pie kaudzītes ar šokolādēm, vajag tak izlietot kūkā.
Pati par sevi šokolādes kūka nekas īpašs, īpašu to padara pievienotāss Ziemassvētku garšvielas, kuras, atzīšos, ne bez bažām pievienoju. Taču mana svētā trīsvienība čukstēja, ka jābūt afigenna labi. Ja godīgi... tā arī bija. Kūkai bija liela piekrišana gan pie lielajiem gan pie mazajiem. Tie, kas nevēlas cept piparkūkas, var cept šo te kūku, Ziemassvētku noskaņa gan ar smaržu un garšu garantēta. Pie tam tā kā šo es pati sagudroju un cepu pirmo reizi, tad nākošreiz uzlabošu ar kādu skābenu ievārījumu pa vidu un šokolādes glazūru. Vakar vienkārši rokas bija īsas priekš tā un arī es tiešām nezināju, kā tā kūka garšos.

Viltotais vistas cepetis

Laimīgu Jauno 2014.gadu!!
Atskatoties uz iepriekšējo gadu, jāsaka, ka Čūska man bija varen dāsna un iepriekšējais gads bija daudziem notikumiem bagāts. Gan labiem gan ne tik labiem, bet atmiņā paliekošiem. Pati sev izvirzīju vairākus mērķus, kurus es, kā nemērķtiecīgs cilvēks, visus  sasniedzu. Tas priekš manis pašas jau vien ir ievērības cienīgs notikums.
Lai nu ko, jauno gadu sagaidu ar tādu aizrautību un cerību, ka šis gads neliks vilties tāpat kā iepriekšējais. Bet kā būs, to es uzzināšu tikai šī gada beigās. Tad nu, lai dīki neieslīgtu nākotnes apcerēs, pēc ilgiem laikiem man parādījās iedvesma kaut ko pagatavot virtuvē.
Izdomāju, ka šo gadu sagaidot baigi labi būt uzēst vistu. Un lai būtu interesantāk, tad izveikt šādas tādas darbības, kā pirms gadiem diviem un uztaisīt pildīto vistu. Šoreiz gan nosaucu par viltoto vistas cepeti, kas vairāk atbilst nekā pildīts cāļa cepetis.
Pie tam, šoreiz darbiņš veicās ļoti raiti un iesaku nevienam nenobīties un kaut reizi pieķerties šai vistas preparēšanai. Galarezultāts sanāk pārsteidzoši labs un pats galvenais - tīrs fantāziju lidojums.
Vistai bija ļoti liela piekrišana un tā pazuda diezgan īsā laika posmā.