pirmdiena, 2014. gada 15. decembris

Vienkāršais sīpolklopsis

Labs vakars!
Nākošnedēļ jau ir Ziemassvētki un man ir tāda nelaba aizdoma, ka laika vecis ir ieslēdzis savu turbo režīmu, kā rezultātā es dzīvoju kādus divus mēnešu atpakaļ. Vismaz visi svētki, lielāki un mazāki notikumi, pēc manas saprašanas, ir jābūt pēc diviem mēnešiem.
Taču es maldos, smagi maldos un šī apjausma ir ārkārtīgi smaga manai nervu sistēmai.
Visas dienas vienā skriešanā, no rīta jāpaspēj uz autobusu, vakarā atkal uz autobusu, tad vienam dejošana, otram treniņš un pa vidu vēl vakariņas. Pašai arī gribas kaut ko padarīt un skaties jau vakars klāt un jāiet gulēt, lai atkal no rīta paspētu uz autobusu.
Kad tas vienā brīdī beigsies? Kad tā diena, ko pavadu mājās ar savējiem nepaskries vēja spārniem. Kāpēc nav tā, ka darba diena paskrien ātri, bet vakars ar ģimeni velkas gliemeža ātrumā? Kāpēc?
Laikam par daudz jautājumu vienā vakarā.
Kamēr es meklēšu atbildes uz šiem jautājumiem, padalīšos ar pagalam vienkāršu recepti. Es to nosaucu ar vienkāršo sīpolklopsi.

Tātad mums vajadzēs:

cūkas krūtiņu
sīpolus
ķiplokus
garšvielas cūkgaļai
smaržīgie pipari
olīveļļa
sāls

Viss ir tieši tik vienkārši kā izskatās.

Gaļu sagriež šķēlēs un viegli izklapē. Apkaisa ar sāli un sakarsētā pannā ar olīveļļu to apcep no abām pusēm.



Apcepto gaļu liek katliņā un pārkaisa ar garšvielām.
Pēc tam sagriež sīpolus un ķiplokus. Cik daudz? Tas pēc katra paša ieskatiem. Pannā kurā cepās gaļa, apcepam sīpolus ar ķiplokiem un tad liekam virsū gaļai. Pievienojam nedaudz ūdens, smaržīgos piparus un liekam sautēties līdz gaļa mīksta.






Gaļa sanāca sulīga un bezgala garda. Pie tam, neprasa daudz enerģijas, lai to pagatavotu.


Lai labi garšo.

3 komentāri: