pirmdiena, 2014. gada 15. decembris

Cepta cūkas karbonāde

Šo es tapināju vakar, kad pēc ballītes dienā domājam ko un kā ēst. No rīta ar cienīto aizbraucām uz baseinu, nopeldējāmies un kā saka sadzīvojām apetīti. Taču šeit mēs atdūrāmies pret absolūtu ideju trūkumu, kur braukt paēst? Nu kur tā forši, mierīgi, bet ne pa dārgo ļauties kulināriem priekiem?
Domājam, domājām līdz beidzot neizturēju. Braucam uz veikalu un izdomāsim ko uztaisīt. Zināju tikai to, ka gribu krāsnī ceptus dārzeņus. Bet ko klāt? Un te mani uzrunāja smuka cūkas karbonāde.
Sacept kā ierasts, vai iznesties? kaut kā prātā nelika trīs lietas, ķimenes, rozmarīns un smaržīgie pipari. Šo te apvienojot ar čili mērci un soju, vajadzētu būt kam labam? Domāts darīts. Aši samarinēju gaļu un tad ķēros pie dārzeņiem. Vēl šodien, darbā ēdot pusdienas, priecājos par to, cik laba gaļa sanākusi.
Tātad, mums vajadzēs:

cūkas karbonādi
rozmarīnu, kaltētu
ķimenes
smaržīgos piparus
čili mērci
sojas tumšo mērci
olīveļļu
ķiploku
sāli.

Par daudzumiem - grūti teikt. Man bija nepilns kg. gaļas. Apmēram 9 šķēles un tā daudzuma ņēmu divas palielas ķiploku daivas, pa pustējkarotei ķimeņu un rozmarīnu un 4 graudus smaržīgo piparu. ā, un pa 2 tējkarotēm sojas un čili mērces.

Tātad sagatavo marinādi. Garšvielas sasmalcina, sajauc traukā ar izspiestu ķiploku, čili mērci un sojas mērci. es pielēju nedaudz klāt eļļu, lai šķidrāka marinādes konsistence.





Gaļu sagriež plānās šķēlēs, viegli izklapē un sasmērē ar pagatavoto marinādi. Pēc tam es gaļu liku maisiņā, var arī noslēgtā traukā salikt un atstāju uz kādu 1h marinēties.


Pēc tam tikai cepšanas vaina. Pannā sakarsē eļļu un liek cepties gaļu. Apkaisot ar sāli. Cep līdz gaļa gatava. Servē galdā ar ko vien sirds kāro.


Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru