svētdiena, 2014. gada 2. novembris

Slinkais makaronu sacepums

Labs vakars!
Skolas brīvlaika nedēļa izturēta godam. Nu jau nākošnedēļ atkal visi pie vietas un vairs nebūs nekādu atkāpju no ikdienas rutīnas. Paldies dievam! Es jokoju...
Būtībā šīs makaronu sacepums absolūti nav nekas jauns un nezināms. Ideāli piemērots, ja mājās no kādas ēdienreizes ir palikuši pāri vārīti makaroni un pēc principa, kad mājās nekā nav, bet bagi gribas ēst, tad šis ir kā reiz. Ātri, vienkārši un sātīgi. Un kas pats galvenais - mazas izmaksas. Protams, šo visu jau var "apgreidot" ar papildiespējām, ja tādas ir. Taču visbiežāk tās izmantojot mēs beigās pagatavojam kaut ko pavisam citu, nekā sākumā iecerēts.
Tad nu, po prastomu...

Tātad, mums vajadzēs:
1 paka vārītu makaronu
2 olas
2 sīpoli
2 ķiploku daivas
žāvēta cūkas speķa (man bija cūkas vaigs)
saldais krējums
sinepes
tomātu mērce
saldskābā čili mērce

Par pēdējo sastāvdaļu, var likt, var arī nelikt. Viss pēc pašu ieskatiem. Vienkārši, šī mērce man bija mājās un es to pievienoju klāt asumam.
Ja makaroni nav vārīti, tad tos novāra. Abzolūt nekas sarežģīts.


Gatavo mērci. Smalki sagriež žāvēto speķi, vai krūtiņu. Manā gadījumā bija žāvēts cūkas vaigs. Liek uz pannas cepties. Tad pievieno sakapātus sīpolus un ķiplokus. Kārtīgi apcep - minūtes 7-10 un tad pievieno pārējās garšvielas - kā nedaudz sinepju, tomātu mērces un čili mērci. Visbeidzot pieveino saldo krējumu. Uzkarsē, bet nevāra.







Pēc tam pagatavoto mērci samaisa kopā ar makaroniem, liek cepamtraukā. Pāri pārlej sakultas olas, kurām nedaudz pievienots ūdens un liek cepties mazā karstumā ~150grādos kādas 30-40minūtes. Tas arī viss. Pēc tam servē galdā.




Ja ir siers, to droši var pievienot klāt. Ne tikai droši, bet pat vajag. Man siera nebija, jo bija baiss slinkums pēc darba vēl kratīties uz veikalu. Un šoreiz tiešām sanāca tā, kā iepriekš minēju, kad mājās nekā nav, paņemiet laša fileju.... Bet mājinieki ēda un visiem garšoja.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru