svētdiena, 2014. gada 2. novembris

Cūkgaļa kokosa un diļļu mērcē

Vakar man bija iedvesma. Cienītais iedeva savu kredītkarti un teica - rīkojies droši!! Šitādu laimi reti kurai nākas piedzīvot.  Un es ar to arī rīkojos. Uhh... kā rīkojos.
Kamēr jaunākā atvase mācās jaunos deju soļus, es tuvējā lielveikalā lēnām un prātīgi apstaigāju visus plauktus ar caururbjošu skatu nopētot un apdomājot, vai es to gribu gatavot vai nē.
Ziniet, sen aizmirsta sajūta, it kā pēkšņi būtu atmodusies no ziemas miega. Tā nu pa trim lāgiem vazājoties gar vienu plauktu, es secināju, ka esmu dilemmas priekšā. Ko gatavot? Zupu vai tomēr kādu gaļvveidīgo vai zivi? Pēdējo es ātri atmetu, jo no zivs nodaļas uzvēdījusī smaka absolūti mani nevilināja apskatīt izlikto piedāvājumu. Ne, ne... palikšu pie gaļas. Tad nu sāku apdomāt, kā gatavot. Aizklīdu līdz aizrobežu produktu plauktiem un ar mani sāka runāt kokosriekstu piens. Tā nu mēs kādas 10 minūtes runājāmies, es piedāvāju savas idejas, viņš savukārt savas līdz nonācām pie kopsaucēja - cūkgaļas šķēles kokosriekstu pienā vajadzētu būt labi. Vistai der, liellopam arī, kāpēc lai cūkai neģeldētu?
Domāts darīts un mājās cītīgi tapināju augšā. Bet... kā jau pēdējā laikā daru. Attīstu tās receptes, kas neprasa daudz enerģijas un kuras gatavojot var paralēli darīt ko citu. Tā arī šajā gadījumā, paralēli plosījos pa māju, kamēr katlā gardi burbuļoja gaļa.
Mājinieki novērtēja ar + zīmi/

Tātad, mums vajadzēs:
Cūkas kakla karbonāde
kokosriekstu piens
konservēti tomēti
sīpols
ķiploks
dilles
pipari
sviests
sāls
garšvielas cūkgaļai

Ar daudzumiem - nekas nemainās, skatās cik daudz ēdāju. Man bija paprāvs gaļas klucis un viss pārējais pakārtots pēc ieskatiem - cik daudz un izteiktu garšu gribās.
Man bija 1 bundžiņa kokosriekstu piena, 1 bundžiņa konservēti tomāti, 2 lieli sīpoli, kādas 3-4 daiviņas ķiploku un buntīte diļļu.

Sākumā sagriež gaļu šķēlēs un apkaisa ar garšvielu maisījumu, sāli un pipariem.


Pannā izkausē sviestu, apmēram 2-3 ēdamkarotes un liek apcepties gaļu. Es apcepu no katras puses pa 5 minūtēm. Apcepto gaļu pārliku katlā.



Sagriežu sīpolus ar ķiplokiem un tos viegli apcepu pannā, kur pirms tam cepās gaļa. Tad pievienoju konservētos tomātus, sakapātās dilles un kokosriekstu pienu. To visu uzkarsēju, bet nevāru.





Pēc tam  virumu leju virsū gaļai, lieku vāku virsū un uz lēnas uguns sautēju līdz gaļa ir mīksta. Man tas aizņēma apmēram 40min, kamēr es nomizoju un uzvārīju kartupeļus.

Lūk, tieši tik vienkārši kā izskatās. Neprasa daudz pūles, bet garšo savādāk nekā ierasts.

Lai labi garšo!

4 komentāri:

  1. Tev patika šis konkrētais kokosa piens? es nesaprotu, vai man tas nepatika vai vienk nebija riktīgs, bet garša ūdeņaina un pats tādās kā frakcijās un neļāvās samaisīties vienmērīgā masā.

    AtbildētDzēst
  2. Konkrēti šai bundžiņai nebija ne vainas. Viss ok, ne sadalījies frakcijās, ne arī garša ūdeņaina. Šo pirmo reizi pirku.

    AtbildētDzēst
  3. ō, Zitiņa nečuč ziemas miegu, bet šmorē !!! Urā !! :-)

    AtbildētDzēst
  4. Tas kā Tu raksti un gatavo ir kaut kas vienreizējs! Man kā virtuves anti fanam ir radusies luste tur pagorīties biežāk un pat kaut ko mēģināt uzmeistarot! Malacis,patīkams bloga atradums! :)

    AtbildētDzēst