otrdiena, 2014. gada 18. novembris

Cāļa cepetis medus glazūrā

Laba diena!
Sveiciens visiem valsts svētkos.
Nu ko, šīs ilgi gaidītās četras brīvdienas paskrēja vēja spārniem un rīt jau atkal jādodas ikdienas darba gaitās. Man jau pagājušā nedēļa bija varen traki, jo pirmdien, akurāt, mans auto izdomāja, ka pietiek.. vairāk nebrauks - baudīs SPA(lasīt servisa) pakalpojumus. Tad nu tagad atkal esmu kājniekos un Rīgas satiksme ir mans draugs. Un lai arī tas nebūtu nekas traks, es tomēr esmu piemirsusi, kā ir kad jāpaspēj no viena transporta uz otru un nevaru atļauties no mājas iziet 5 minūtes vēlāk. Autobuss negaidīs. Tas nu ir fakts. Līdz ar to, arī gatavošana bija pilnīgā pakaļā... atvainojos par izteicienu, bet smalkāk pateikt nevaru. Visi treniņi un pulciņi uzgūlās uz mana cienītā pleciem un vienu brīdi likās, ka mēs pārtiekam tikai un vienīgi no fast food. Labi, ka ceturtdien ķēros pie gatavošanas. Gribēju zupu, secināju, ka mājās nav kartupeļu un nekas cits neatlika, kā gatavot vistas cepeti. Taču pateicoties šim cepetim man radās doma par nākošo recepti - kā un ko gatavot. Tā kā nav ļaunuma bez labuma.
Tad nu tā kā šodien dosimies pie maniem vecākiem uz svinīgāku maltīti, tad vakar uztaisījām paši savus svētkus ar svecēm, vīnu un foršu atmosfēru. Ceru, ka kādam šī ideja noderēs arī šodien.

Tātad mums vajadzēs:
1 vista
čili saldskābā mērce
medus
pipari
smaržīgie pipari
rozmarīns
sāls
ķiploks

Lūk, pēc sastāvdaļām jau var saprast, ka nekā sarežģīta te nav un nebūs. Enerģiju daudz neprasa un arī visas sastāvdaļas var pielāgot savām garšu kārpiņām.

Sākumā vistu pārgriež uz pusēm, pēc tam ar pārgrieztu pusi liek uz leju un kārtīgi saplacina - cik nu tas ir iespējams.

Sagatavo garšvielas - saspaida, sasmalcina, es sablendēju kādas 4-5 ķiploku daiviņas kopā ar 1-2 tējkarotēm kaltēta rozmarīna un dažiem smaržīgajiem pipariem.


Tad samaltajai masai pievieno klāt sāli, čili mērci un medu. Es liku kādas 2-3 ēdamkarotes čili mērces un tikpat daudz medu. Visu samaisa viendabīgā masā.


Vistu pārkaisa ar pipariem un kārtīgi iesmērē ar medus marinādi.

Sagatavo pannu - izklāj ar foliju. Liek ar pārgriezto pusi uz leju un pārlej pāri ar medus marinādi. Pārklāj ar foliju un liek 220 grādos cepties kādas 40 minūtes.


Pēc 40 minūtēm ņemam laukā un kārtīgi pārsmērējam pāri ar medus marinādi, ja to neizlietojām pirmajā reizē, ja izlietoja, tad sagatavo jaunu - medus +  čili saldskābo mērces marinādi. Daudz nevajag. Un pārsmērēšanai iesaku izmantot slotiņu. Pārsmērē liek atpakaļ cepties kādas 10min. pēc tam atkal izņem laukā, pārsmērē un liek atpakaļ cepties. Es procedūru atkārtoju trīs reizes līdz man likās, ka būs gana. Pēc tam atliek tikai servēšana un ēšana.


Lūk, tieši tik vienkārši, bet garšīgi. Saldi pikants vistas cepetis, kas ideāli garšo ar svaigiem salātiem.
Protams, veselas vistas vietā var izmantot citas vistas ķermeņa daļas, ja nav vēlmes pēc veselas vistas. Arī marinādei var likt klāt savas iecienītās garšvielas un čili mērci aizstāt ar sinepēm. Brīvs fantāziju lidojums.

Lai labi garšo.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru