svētdiena, 2014. gada 19. oktobris

Svētdienas vistas stilbiņi

Labs vakars!
Nu ko, bija ievilkusies tāda palielāka pauzīte...kopš maija sākuma. Paldies dievam, visi dzīvi, neviens nav ne apprecējies, ne nomiris, ne piedzimis. Vienkārši man ir akūts laika trūkums un... un neslēpšu, arī slinkums. Vasara kā jau vasara - jābauda katrs vakars, kad visa diena pavadīta četrās darba sienās. Jāsaka, ka šovasar izdarīju apbrīnojami maz. Ne man pietika laika velopriekiem, ne arī kādiem citiem aktīvās atpūtas priekiem. Tik vien kā bijām 13 dienas ārpus LV iepazīstot Rumānijas un Bulgārijas viesmīlību. Un skat, jau rudens klāt ar saviem trenniņu - pulciņu grafikiem, kad jāpaspēj sarauties uz pusēm. Vēl arī cītīgi turpinu savu peldēšanas sezonu un roku uz sirdi liekot, varu teikt, līdz pat oktobra otrajai nedēļai katru vakaru braucu uz ezeru peldēties. Tagad jau laiks sāk bojāties un kad ārā slapjš, tad ne visai liela vēlme doties uz ezeru. Kur nu vēl izģērbties. Taču, kamēr vēl varu, tikmēr braucu.
Tas īsumā viss par šo ieilgušo pauzi. Negribu apgalvot, ka tagad gatavošu katru vakaru, jo kā minēju - darba dienas vakaros jāpārraujas uz pusēm un tad gatavošanai paliek vismazāk laika.
Šodien kā reiz bija laiska svētdiena, kad var arī nodoties nedaudz ēst gatavošanai. Man gan bija slinkums baiss, taču pārvarēju sevi, no skapjaugšas nocēlu noputējušo fotoaparātu un nolēmu, ka nav ko.... taisīs augšā. Tikai aparāts iekšā neslēdzās. Izrādās baterija tukša. Pagalam tukša. Ko nu? Bet mēs taču dzīvojam 21.gadsimtā... un neilgu laiciņu atpakaļ esmu tikusi pie jauna mobīlā aparāta. Nu ņems, ka nu izmēģinās to kameru. Kamēr baterija uzlādēsies.
Pati recepte gaužam vienkārša - visas burciņas kas mājās bija, apvienoju vienā marinādē un viss. Pagalam vienkārši, bet nāvīgi garšīgi. šo jau es biju izmēģinājusi kādu laiku atpakaļ, tikai stilbu vietā vistas spārniņi. Jēzīt... gandrīz no dīvāna nokritu, secinot, ka es tak tomēr garšīgi gatavoju....

Tātad, mums vajadzēs:
vistu stilbiņus vai vistas spārniņus
2tēj.k. sinepes
3 ēd.k. tomātu mērces
3 ēd.k. mājas adžikas
1 ēd.k. medus
tumšā sojas mērce
saldskābā čili mērce
sāls

Jā, sastāvdaļas ir tieši tik cik ir... ja vēl kāda aizdomīga mērce atrodas, to droši var likt klāt. Ticiet man, garša diez vai pasliktināsies.
Sajauc visas sastāvdaļas vienā viendabīgā masā. Sojas mērce un čili mērci es liku beigās absolūti vadoties pēc sav garstāvokļa.







Ar šo marinādi aplej vistu un liek cepmatraukā cepties. Cepu 220grādos kādu stundu + / - 20min. Nu lai vista galīgi mīksta. Servēju galdā ar rīsiem.

Lūk, tieši tik vienkārši cik izskatās. Absolūti piemērots jebkāda veida sliņķiem un iesācējiem.

Labu apetīti.


4 komentāri:

  1. Taisīju vistiņas pēc šīs receptes , super. Paldies. Brīvdienās nomēģināšu arī saldā recepti.

    AtbildētDzēst
  2. Tieši šodien iedomājos pameklēt kaut ko rītdienai, no iepriekšējām Jūsu receptēm un esmu patīkami pārsteigta un sajūsmināta, ka esat ielikusi jaunu recepti. Nu tad rīt gatavošu! Vistu kājas jau nopirktas un visādas burciņas arī savā ledusskapī varu atrast, gatavošanas vaina tikai! Sirsnīgs paldies par visām garšīgajām receptēm! Tās izdodas vienmēr! :)

    AtbildētDzēst
  3. Super - jauns ieraksts! Un tajā pašā humoristiski-ironiskajā garā, kas man tik ļoti patīk.

    AtbildētDzēst
  4. Nu, riktīgi laba tā ievada daļa... es vienkārši lasu un priecājos par tiem tekstiem... pozitīvi un iedvesmojoši... Nu, protams ka receptītes jau arī labas...

    AtbildētDzēst