svētdiena, 2014. gada 4. maijs

Kabaču - maltās gaļas sacepums

Laba diena svētkos!!!
Uhh, laiciņš šodien auksts. Lai arī ar cienīto tik cik līdz veikalam izmetām līkumu, tomēr paspējām nosalt. Brrr... bet ja vasara solās būt silta, tad esmu gatava paciest šo te aukstumu. Lai ir!
Šodien tāda diena, ka sagribējās kabačus. Zinu, jau zinu, manam cienītam negaršo - pareizāk sakot, ēd tikai "spešalī" pagatavotos ēdienos. A tagad, sāk parādīties mazi, sulīgi un garšīgi kabacīši, ka es nevaru palikt vienaldzīga. Tāpēc šodien jau pie brokastu galda pateicu - būs kabaču sacepums. Ar malto gaļu un tomātiem. Un nemaz nestrīdies man pretim!!! Viņš nestrīdējās. Tiešām.
Tā nu tapināju augšā. ņemot vērā iepriekš rakstītot par savu cienīto un kabačiem, tad izdomāju visu šo pasākumu aizdarīt ar miltu mērci( a ļa Bešamel) un sieru. Es gan dotu priekšroku bez, bet nevar taču visu gribēt?!! Sanāca gards, sātīgs paēdiens kas neprasa daudz enerģijas.

Tātad, mums vajadzēs:
kabačus
malto gaļu
tomātus
sīpolus
ķiplokus
sviestu
sieru
pienu
miltus
garšvielas

Man bija 600gr. liellopu maltās gaļas, 3 mazi kabacīši, 4 tomāti, 500ml piena, 2 ēd.k. miltu, 2 sīpoli, 2 ķiploku daivas, 1/2 paciņas sviesta, 1 paciņa rīvēta siera, sāls, pipari, kaltēti zaļu, sāls, cukurs, gaŗsvielas liellopu gaļai.

Sākam ar sīpolu un ķiploku sakapāšanu. Viegli apcepam uz pannas pavisam nelielā daudzumā sviesta. Tad liekam klāt malto gaļu, bagātīgi pārkaisām ar garšvielām un sāli, šo gan saprāta daudzumā un cepam gatavu.



Paralēli gatavojam mērci. Ieliekam katliņā atlikušo sviestu un kādus 50ml piena, uzkarsējam līdz sviests izkusis. Beram klāt divas ēdamkarotes miltu un kārtīgi samaisām. Tad lejam klāt atlikušo pienu, nepārtraukti maisot. Pieberam kaltētos zaļumus, var aizstāt ar svaigiem, nedaudz sāli un cukuru. Karsējam līdz mērce sāk sabiezēt.






Tālāk, ņemam cepamo trauku. Lejam nedaudz mērci, kārtojam ripiņās sagrieztu kabaci, nedaudz apkaisām ar sāli. Tad tomātus un sieru. Liekam virsū gaļu. Tā kārtu kārtām līdz viss izlietots un cepamtrauks pilns.








Cep 200grādos vismaz stundu, līdz kabači mīksti. Ja vēl atlicis siers, tad pirms cepšanas beigām to var uzkaisīt virsū. Un kad gatavs, tad servē galdā. Var ar piedevām, var ēst vienkārši kā sacepumu.



Lūk tieši tik vienkārši. Cienītais teica, ka ir labs. Ja tikai es ēstu, es iztiktu bez miltu mērces un siera, ļautu kabacim vnk. izsautēties tomātu un gaļas sulā.

Lai labi garšo!

5 komentāri:

  1. Beidzot manā sakņu veikaliņā bija nopērkami kabači un es varēju sagatavot vakariņas, izmantojot šo recepti. Es tiešām esmu sajūsmā par šo ēdienu un arī mans vīrs ēda gardu muti un slavēja! Kārtējais milzīgais paldies par recepti! Pēc kāda laika gatavošu šo vēl, noteikti! :)

    AtbildētDzēst
  2. Paldies, par šo gardo recepti, gatavoju jau divas reizes!

    AtbildētDzēst
  3. Nez kur pazudusi feinā pavārīte? :)

    AtbildētDzēst
  4. Man arī tas interesētu :)

    AtbildētDzēst