ceturtdiena, 2014. gada 3. aprīlis

Vistas fileja riekstu panējumā

Labs vakars!
Nu ko, aprīlis ir klāt un vasara jau praktiski pie durvīm. Tas priecē, jo tad varēšu vilkt laukā savu vellapēdu un no visas sirds nodošos riteņbraukšanai. Pagaidām man vēl ir par aukstu, gribas tomēr tā ar baudu nevis ar klabošiem zobiem. Un šajā pārejas posmā, kad dienas ir smuki saulainais, bet vēl saulīte ar zobiem, es skaisti vizinos ar savu jauniegūto auto! Uz darbu - no darba. Uz darbu - no darba. Tiesa, biju jau te lielāku līkumu līdz Rūjienai izmetusi. Mhm, tā nu tas ir.
Tā nu vizinoties, sanāk pietiekami daudz laika un iespējas apdomāt ko gatavot vakariņās. Iebraukt pa ceļam veikalā?! Pfff... nekādu problēmu - jāizvēlas tikai kurā braukt un lieta darīta. Tiesa, viens liels mīnuss gan ir, vairs nevaru pa ceļam palasīt grāmatu. Stāv plauktā un nekādi nespēju pieķerties tai klāt, lai izlasītu. Bet gan jau.
Vienu vakaru neskatoties uz to, ka mājās ir pilns ledusskapis - sakārojās gaļu. Pusdienas pārtraukumā redzēju kā kolēģis ar gardu muti notiesā savu vistas fileju, ka man uzreiz bija skaidrs - VAJAG! Tikai pēc tam sāku apdomāt kā to vistu gatavot? Pa vienkāršo sacept karbonādēs. Kaut kā smalki iznesties? Un te apvienojot patīkamo ar lietderīgo ienāca prātā rieksti. Hmm... kā būtu ja es šos izmantotu panējuma vietā? Uz pannas nepiedegs? Hmmm... jāsajauc nedaudz ar rīvmaizi un jācep cepeškrāsnī. Galarezultātā ieguvu tīiiik garšīgas vakariņas. Vienkārši, ātri, bet ar iznešanos.

Tātad, mums vajadzēs:
Vistu filejas
lazdu riekstus
ķiploks
timiāns
olīveļļa
Mango chilli mērce
rīvmaize
sāls
pipari


Ar daudzumiem ir tā. Ka man bija 3 veselas vistu filejas kuras es gareniski pārgriezu uz pusēm. 1 paciņa lazdu riekstu un viss pārējais pēc garšas un saprašanas. Mango mērces vietā var izmantot jebkuru citu iecienītu mērci vai vispār to nelietot.

Sākumā sagatavo marinādi kurā vistas jāpamarinē. Piestā vai bļodiņā ber kārtīgu šķipsnu timiāna un pievieno ķiploku. Tad pielej olīveļļu un pieber sāli un melnos piparus. Daudzumi - pēc pašu ieskatiem cik daudz liekas, ka vajag.



To visu lej virsū vistai un kārtīgi samaisa un atliek malā, lai ievelkās. Uz cik ilgu laiku, pēc pašu ieskatiem. Man tā kā gatavošana atlikās par stundu, tad stundu man vista marinējās.


Kamēr vista marinējas, apgrauzdē veselus lazdu riekstus. Atdzesē un sasmalcina.


Īsi pirms gatavošanas vistai pievienojam mango mērci, kārtīgi visu samaisām. Atsevišķā bļodā ieberam sasmalcinātos riekstus un pieberam rīvmaizi. Es baigi daudz nebēru, kādu sauju. Kārtīgi samaisa un tad vistas fileju kārtīgi no abām pusēm aplipina ar riekstu-rīvmaizes maisījumu.



Vistas fileju kārto uz cepamās plāts. Tā kā man ir mazā panna, sanāca cieši vienu pie otras likt, bet es ieteiktu likt atstatus, lai garoza būtu pēc iespējas vairāk kraukšķīgāka.
Liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 170grādiem un cep līdz vistas fileja gatava. Man tas prasīja minūtes 40. Pēc tam servē galdā ar ko vien sirds kāro. Es servēju klāt dārzeņu salātus.



Lūk, tieši tik vienkārši tas ir. Bet servējot uz šķīvja kopā ar krāsainiem dārzeņu salātiem izskatās pa smalko. Mmmhmmm... ka es jums saku!


Lai labi garšo!

1 komentārs: