sestdiena, 2014. gada 26. aprīlis

Ar dārzeņiem un sieru pildīta paprika

Labas dienas!
Nu ko, laiciņš mūs patiešām lutina un ar nepacietību gaidu vasaru. Nez vai šogad tā būs tikpat piesātināta ar notikumiem, kā pagājušā vasara.
Esmu atklājusi arī velo sezonu. Pēc ziemas pauzes kājas tādas smagas. bet nekas, gan jau iekustēsies un atkal "skilus uzkačāšu". Jo šogad plānā aizbraukt atkal Rīga-Kolka un šoreiz pamēģināt aizmīties līdz Alūksnei. Vai tas izdosies intensīvā darba dēļ, nezinu, bet... man vismaz ir mērķis.
Bet pagaidām es tikai pa vietējām ārēm.
Arī gatavošana ir atvirzījusies labi tālu. Strādājošam cilvēkam pēc darba likt vēl gatavot... tas ir šausmīgi necilvēcīgi. Ņemot vērā, ka tad pie vakariņu galda piesēžas ap plkst. 20.00 vakarā. Un tad ar pilnu māgu likties gulēt vēl jo vairāk nav forši. Tāpēc svētdienās es atrotu piedurknes un uztapinu ēdamo uz vairākām dienām. Piezemētas, sātīgas un pagalam vienkāršas. Un kad te svētki saskrēja vesela čupa, tad vispār mājās bija pamatīgs iztukšītis, jo gatavošana tā arī izpalika.
Bet... te pāris dienas atpakaļ, gatavojot dienišķo maltīti prāts kaut kā aizdomājās par paprikām. Pildītām. Ar gaļu - kas tad to nezin. Ar rīsiem arī ir pildīta. Bet gribējās ko svaigu un vieglāku par šīm abām iepriekšminētajām kombinācijām. Un tā es aizdomājos par papriku pildītu ar dārzeņiem un sieru. Tādu, ko varētu celt galdā ar grillētu vistas fileju... vai kādu citu gaļveidīgo.
Tad nu šodien, pēc laiska sestdienas rīta ar kafiju, žurnālu un friziera apmeklējumu, es ķēros pie gatavošanas. Patiesībā, viss vienkārši, ar dārzeņiem var variēt pēc sirds patikas un galarezultātā iegūst vieglu, bet sātīgu maltīti.

Tātad, mums vajadzēs:

Paprika
burkāni
kabacis
tomāti
sīpols
ķiploks
puravs
mocarella siers
siers(vienalga kāds)
nedaudz sviesta
sāls
garšvielas dārzeņiem.

Ar daudzumiem jau atkal, kā ierasts, katram individuāli. Cik daudz ēdāju, cik izsalkuši utt. Jāatceras, ka paprikas jāņem tādas palielākas un pildījumam nevajag aizrauties ar daudzumiem. Viss pārējais - brīvs fantāziju lidojums.

Nomizo un plānās šķēlītēs sagriež burkānus, sīpolus, ķiplokus un puravus. Liek to nelielā sviesta daudzumā cepties.




Kubiciņos sagriež kabaci un pievieno pannas saturam. pacep kādas 5-7minūtes un tad pievieno uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus. Pārkaisa ar sāli, garšvielām un pacep kādas 5-10 minūtes.


Kamēr cepās dārzeņi, paprikas pārgriež uz pusēm un iztīra. Nedaudz iekaisa sāli. Mocarellu sagriež gabaliņos. Pēc tam sagriezto sieru liek paprikās iekšā un pa virsu liek saceptos dārzeņus. Tad uzliek atkal sieru un visbeidzot skaistākam skatam pārkaisa ar rīvētu sieru.








Un tad tik atliek cepšanas vaina. Liekam cepties cepeškrāsnī kādos 220grādos uz 40minūtēm. Viss. Kad gatavs velkam laukā un servē galdā.



Lūk tieši tik vienkārši tas ir. Var maigo mocarellu aizstāt ar kādu pikantāku cieto sieru. Arī dārzeņus var izvēlēties pēc savas sirds patikas, kā jau iepriekš minēju - brīvs fantāziju lidojums. Bet garda maltīte garantēta.

Lai labigaršo!

1 komentārs:

  1. Izmēģināju šovakar šo recepti un sanāca (kā vienmēr, savādāk jau nemaz nevar būt! :) ), garšas kārpiņām varens baudījums! Es tikai atkal bez ķiplokiem, jo tie kaut kā mums neiet pie dūšas, bet pārējo gan stingri pēc receptes. Mocarella bija tieši laikā, nemaz neprasās asāku vai pikantāku. Un ne jau katru dienu jāēd gaļa, tāpēc šī mums bija sulīga, garšīga un arī veselīga vakariņu maltīte! Sirsnīgs paldies par recepti!

    AtbildētDzēst