pirmdiena, 2014. gada 3. marts

Vista sidrā

Labs vakars!
Ko darīt kad instruktors dzen uz CSDD eksāmenu, bet man tā negribas? Es jau no paša sākuma nealku iegūt to rozā kartīti un arī pēc šiem dažiem mēnešiem, ko pavadīju pie auto stūres savu nostāju neesmu mainījusi. Kur lai atrodu sevī spēku saņemties tam sasodītajam eksāmenam? Motivācijas absolūti nulle.
Bet ko nu par to! Vakar bija uznākusi iedvesma, kas ļoti labi sakrita ar cienītā vēlmēm pēc vistas. Vista, tad vista.... kā lai pagatavo? Šis jautājums bija lieks, jo man uzreiz bija skaidrs - jāpamēģina iekš sidra gatavot. Kāds varbūt ķers pie sirds un teiks - dzeru sidru un piekožu klāt vistu. Bet es tā kā neesmu sidra fans, tad šāda kombinācija bija pilnīgi man pa prātam.
Tas, ka gaļu gatavo vīnā, vairs nav nekāds brīnums un teikšu kā ir. Reizēm sanāk baisi gardi, reizēm tomēr tā vīna garša traucē. Un tā kā aizvien lielāku popularitāti iemanto vistas gatavošana sidrā un ne tikai vista. Secināju, ka jāpamēģina man ar! Galarezultāts bija labs. Nekas wow, bet slikti ar nebija un kā ātrs variants vistas pagatavošanai - absolūti piemērots.

Tātad, mums vajadzēs:
vista
sīpoli
sidrs
ķiploki
sāls
pipari

Par daudzumiem jau atkal katram individuāli. Man bija 12 vistu šķiņķīši. 2 lieli sīpoli. 3 ķiploku daivas. Ābolu sidrs - apmēram 250ml. Sāls, pipari pēc garšas.

Gatavošana vieglāka par vieglu. Ņemam vistu, apkaisām ar sāli un pipariem.
Tālāk - šķēlēs sagriežam sīpolu un ķiplokus. Beram klāt vistai, kārtīgi samaisām un atstājam uz kādu stundu ievilkties. Bet var šo etapu izlaist. Nebūs liela bēda.
Pēc tam vistu ar visiem sīpoliem un ķiplokiem kārtojam cepamtraukā un lejam klāt sidru. Lēju tā, lai nedaudz nosedz. Apmēram 250ml. Pārklāju ar foliju un liku 220grādos uz stundu cepties. Pirmo pusstundu cepu ar foliju, otro pusstundu bez folijas. Pēc tam brīdi vēl paturēju siltā cepeškrāsnī un servēju galdā.





Lūk, tieši tik vienkārši, nedaudz neierastāka vista nekā ikdienā pierasts ēsts. Jāsaka, ka sidrs ir ļoti labs aizvietotājs vīnam. Maigāks, ar ne tik izteiktu garšu, bet ar smalku niansi.


Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru