pirmdiena, 2014. gada 3. marts

Šokolādes pudiņš

Turpinot vakardienas izvirtības un rimto mājas soli secināju, ka vienu brīdi - sestdienā, esmu tikusi pie  diviem litriem lauku piena. Viss jau baigi forši, tikai neteikšu, ka mēs tādi baigie piena dzērāji. Ir brīži kad uznāk kāre... bet kad visu dienu, vārot skābu kāpostu zupu, esi saēdies skābos kāpostus, pienu virsū dzert diez vai vajadzētu. Tā nu sēdēju un domāju ko darīt? Vārīt putru? Nē... Mož debesmannā - skābētie kāposti darīs savu. Es jau gribēju mest mieru, kad pār mani nāca apgaismība - PUDIŅŠ!!! Šokolādes ar vaniļas mērci?
Āāāā... divreiz nebija jādomā. Steidzu gatavo. Es tikai nožēlo vienu - kāpēc tik maz!!!

Tātad, mums vajadzēs:
500ml piena
4 tēj.k. kartupeļu cietes
3 olu dzletenumi
1 tāfelīte šokolādes
2 -3 ēd.k. kakao
25ml ruma
4 ēd.k. pūdercukura

Gatavošana līdzīga kā parastajam pudiņam. Tikai izmantoju vairāk olas un kartupeļu cietes, jo klāt nāk šokolāde.

Katliņā ieber sausās sastāvdāļas - cieti, pūdercukuru un kakao.


Tad pievieno pienu un šļuku - 25ml ruma. Un to visu liek uz maz mazītiņas uguns karsēties.

Kamēr piens karsējas, aši olu baltumus atdala no dzeltenumiem un viegli sakuļ. Pēc tam sakapā šokolādi.



Kad tas izdarīt, var likt lielāku liesmu un maisot karsēt masu. Kad masa karsta - ber klāt šokolādi un turpinot maisīt to izkausē. Tikmēr jau masa arī būs sākusi biezēt, tad pievieno sakultos olu dzeltenumus un turpina karsēt, neaizmirstot visu laiku maisīt, līdz masa sabiezē.


Pēc tam masu saliek pa trauciņiem un liek atdzesēties. Pie servēšanas pasniedz vai nu tāpat, vai kopā ar vaniļas mērci vai svaigām ogām. Absolūti brīvs fantāziju lidojums.



Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru