svētdiena, 2014. gada 2. februāris

Trusis baltvīnā

Laba diena!
Ģipsis manai rokai nāk par labu, jo sēžot mājās var attīstīt domas par to, ko gatavot vakariņās, pusdienās un brokastīs. Un pie tam, netīrie trauki paliek uz pārējo mājinieku sirdsapziņas. Burvīgi, viennozīmīgi.
Tā nu piektdien braucot mājās no viena semināra, palūdzu vecākai atvasei atbraukt man pretim uz veikalu. Un tā nu klīstot gar plauktiem pamanīju trusi. Cena pievilcīga un cienītais jau sen kaut ko murmināja, ka gribot trusi. Nu ok., neizmantot izdevību, kad ir gan finanses, gan laba cena, gan iedvesma - ir patiešām liels grēks.  Tā nu vakar nolēmu tapināt augšā, bet... ak vai... man taču tā roka! Ha....bet man mājās tak vēl ir 4 pāri rokas. Šoreiz izmantošu vecākās atvases rokas un likšu pie darba. Gods kam gods, pagatavoja ļoti garšīgu maltīti. Un te nu man jāsecina - trusis baltvīnā - tas ir tik vienkārši, ka to var pagatavot pat 10gadīgs jaunietis.

Tātad, mums vajadzēs:
1 vesels trusis
200ml sausa baltvīna
2 sīpoli
3 burkāni
1 iepakojums Chery tomāti
3 ķiploku daivas
sāls
šķipsna timiāna
šķipsna rozmarīna
šķipsna kaltēti zaļumi

Gatavošana ir patiešām ļoti vienkāršā. Noskalo trusi un sadala mazākos reizinātājos. Tad tos gabaliņus liek bļodā un pārkaisa ar sāli. Samaisa un liek malā.

Tālāk seko visu dārzeņu nomizošanas un sagriešana. Sīpolus sagriež pusripiņās, ķiploku daiviņas gareniskis uz pusēm, brukānus apmēram 2 pirkstu platos gabaliņos un tomātiņus uz pusēm.




Pēc tam liekam trusi cepamajā traukā, pārkaisām ar pipariem un pārējām garšvielām. Beram klāt sagrieztos dārzeņus un visbeidzot pievienojam glāzi - 200ml vīna.







Cepamo trauku pārklājam ar foliju un liekam cepties, apmēram 220grādos uz stundu. Pēc stundas noņemam foliju un ļaujam vēl kādas 30minūtes pacepties. Pēc tam servē galdā.



Lūk, tieši tik vienkārši un izsmalcināti. Pievienotā vērtība, ka to var pagatavot pat bērns. Jā jā... iemācīsies ar vīna pudeli atkorķēt. Joks.


Lai labi garšo.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru