trešdiena, 2014. gada 29. janvāris

Vistas filejas sacepums "Kreisās rokas veiklība"

Laba diena!
Paldies visiem par uzmundrinošajiem komentāriem pie iepriekšējās receptes. Man prieks par to, ka mans blogs jums noder. Es gan biju 100% pārliecināta, ka ja es regulāri nepapildinu ar jaunām receptēm, tad nav vērts turpināt. Pagaidām paskatīsimies kā veiksies turpmāk.
Tad nu vakar bija tā diena, kad man atkal mazliet parādījās vēlme gatavot, ko arī steidzu darīt. Jautāsiet kāpēc nosaukumā - kreisās rokas veiklība? Tāpēc ka, es esmu dabūjusi sev "briljanta roku"! Svētdien Lido slidotavā tēloju Pļušcenko - kaut kā nesanāca un galarezultātā esmu tikusi pie ģipša labajai rokai un visas darīšanas jāveic ar kreiso roku. Jāsaka, ka dažas lietas padodas apbrīnojami labi, citas atkal pagalm stulbi. Smieklīgākais, ka tieši vakar manai vidējai atvasei noņēma ģipsi no kreisās rokas. Kaut kā mums tas ģimenē laikam būs iedzimts.
Taču atgriežoties pie vakariņu tēmas - sacepums pagalam vienkāršs un garšīgs. Ideāli noderēs mazās vistu filejas, bet ja to nav, droši var izmantot lielās.

Tātad, mums vajadzēs:
4 lielās vistu filejas
5 tomāti
2 sīpoli
3 ķiploku daivas
1 apelsīns
4-5 ēd.k. saldskābās čili mērces
majonēze
siers
sāls

Sākumā vistu filejas sagriež mazākos gabalos un viegli izklapē ar gaļas āmurīti. Tad liek bļodā, pievieno ķiplokus, saldskābo čili mērci, piespiež no apelsīna sulu, pieber sāli un piespiež nedaudz majonēzes - cik katrs vēlas. Un visu kārtīgi samaisa. atstāj kādu brīdi iemarinēties.





Pēc tam, kad gaļa pamarinējusies, pirms cepšanas šķēlēs sagriežam sīpolus un tomātus. Tā kā griezu ar kreiso roku, man sanāca diezgan pabiezas tās šķēles.

Tad ņem cepeštrauku un kārtām kārto tomātus, gaļu un sīpolus. Liek cepties cepeškrāsnī 220 grādos kādu stundu. Īsi pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sarīvētu sieru. Vēl nedaudz pacep un servē galdā.






Lūk, ātri, viegli un ar kreiso roku paveicams. Servēju klāt rīsus un visi ēda slavēdami.

Lai labi garšo!

1 komentārs: