trešdiena, 2014. gada 1. janvāris

Viltotais vistas cepetis

Laimīgu Jauno 2014.gadu!!
Atskatoties uz iepriekšējo gadu, jāsaka, ka Čūska man bija varen dāsna un iepriekšējais gads bija daudziem notikumiem bagāts. Gan labiem gan ne tik labiem, bet atmiņā paliekošiem. Pati sev izvirzīju vairākus mērķus, kurus es, kā nemērķtiecīgs cilvēks, visus  sasniedzu. Tas priekš manis pašas jau vien ir ievērības cienīgs notikums.
Lai nu ko, jauno gadu sagaidu ar tādu aizrautību un cerību, ka šis gads neliks vilties tāpat kā iepriekšējais. Bet kā būs, to es uzzināšu tikai šī gada beigās. Tad nu, lai dīki neieslīgtu nākotnes apcerēs, pēc ilgiem laikiem man parādījās iedvesma kaut ko pagatavot virtuvē.
Izdomāju, ka šo gadu sagaidot baigi labi būt uzēst vistu. Un lai būtu interesantāk, tad izveikt šādas tādas darbības, kā pirms gadiem diviem un uztaisīt pildīto vistu. Šoreiz gan nosaucu par viltoto vistas cepeti, kas vairāk atbilst nekā pildīts cāļa cepetis.
Pie tam, šoreiz darbiņš veicās ļoti raiti un iesaku nevienam nenobīties un kaut reizi pieķerties šai vistas preparēšanai. Galarezultāts sanāk pārsteidzoši labs un pats galvenais - tīrs fantāziju lidojums.
Vistai bija ļoti liela piekrišana un tā pazuda diezgan īsā laika posmā.

Tātad, mums vajadzēs:
1 vesela vista
200gr. šampinjonu
2 nelielas paprikas
2 vidēji lieli sīpoli
2 - 3 ķiploku daivas
Siega bumbas(var nelikt)
saldskābā čili mērce
garšvielas vistai
sviests
melnie pipari
sāls


Sākumā sagatavojam vistas pildījumu. Pannā izkausējam nedaudz svietas - kādu ēdamkaroti. Tad pievienojam šķēlītēs sagrieztus šampinjonus, smalki sakapātus sīpolus un papriku. Visbeidzot pievienojam piespiestu ķiploku. Pacepam kādas minūtes 7-10 un tad pievieno saldskābo čili mērci. Cik daudz? Cik paši daudz vēlas. Es pievienoju kādas 2-3 ēdamkarotes. Turpina pakarsēt kādas 5 minūtes un viss. Atliek malā.






Pēc tam ķeramies klāt visais. Uzmanīgi velkam nost ādu. Nevajag baidīties, patiesībā vistai āda novelkas ļoti viegli, tikai vajag nedaudz pacietības un asu nazi. Iesākumā vistas ādu mugurpusē pārgriež uz pusēm un tad uzmanīgi no katras puses velk nost.




Tad no vistas kauliem rūpīgi nogriež nost gaļu un samaļ. Liek bļodā, pārkaisa ar garšvielām kā garšvielas vistai un melnos piparus, kā arī sāli. Samīca un pievieno pannas saturu ar šampinjoniem un papriku. Visu kārtīgi samīca. Tad nu atliek vien pildīšanas vaina. ņemam diegu un adatu un no kakla daļas sākam šūt vistas ādu kopā veidojot kabatiņu kur likt samalto vistas gaļas masu. Pa vidu es ieliku siera sniega bumbas, bet tas ir gaumes jautājums. Var arī nelikt, var likt dārzeņus vai piemēram žāvētu gaļu - kā jau teicu, brīvs fantāzijas lidojums. Tad nu tā uzmanīgi pilda un šuj ciet, līdz viss sašūts.






Pēc tam vistu uzmanīgi liekam cepammaisā ar šuvi uz leju. Piešķiram tai smuku cepeša formu, ādu pārkaisām nedaudz ar sāli un garšvielām. Liekam cepties 200grādos 1 stundu. Pēc tam servē galdā. Ideāli garšo gan silts gan arī atdzisis.



Garšo ideāli, piekrišana kā pie lieliem, tā pie maziem.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru