ceturtdiena, 2014. gada 30. janvāris

Šokolādes kēkss

Laba diena!
Vakar nevarēju sev atrast mieru. Tā kā esmu uz slimības lapas dēļ savas briljanta rokas, nākas sevi piespiest rimtai mājas dzīvei. Taču kad esi ieskrējies darba ļaužu gaitās, tas diez ko viegli nepadodas un lai arī es no mājām varu arī pastrādāt, tas tomēr nav tas. Tā nu vakar paralēli šādiem tādiem darba pienākumiem es istabai meklēju piekto stūri. Tas, ka mana labā roka ir ierobežotas kustības, mani dzen ārprātā un es saprotu, ka man nebūs miera, kamēr sevi ar kaut ko nenodarbināšu.
Skapī stāv dažas šokolādes tāfelītes, kuras sen jau čukst, ka vajag tās izlietot. Kūku cept? Mafinus? Ne kādā jēgā nevaru tikt. Izlēmu, ka ehh... kas mājās ir, ar to cepšu kaut ko. Un par cik man sašmucētie trauki nav jāmazgā... ooo.... varu izvērsties! Beigās sanāca ah...ni labs kēkss kuru var ēst gan siltu gan aukstu.

Tātad, mums vajadzēs:
4 tāfelītes šokolādes
5-6 ēd.k. kakao
270ml jogurta
200gr. margarīna
5 olas
1(200ml) glāze cukura
2(200ml) glāzes miltu
nepilna ēd.k. cepamā pulvera
vaniļas esence
rums

Sākumā ūdens peldē izkausē margarīnu un pievieno 2 tāfelītes šokolādes. Man bija kaut kāda piena šokolāde ar sojas piejaukumu. Bet šeit noteikti var izvēlēties ko kvalitatīvāku. Kad šokolāde izkususi, pievienojam labi daudz kakao, es liku kādas 6 ēdamkarotes un beigās pievienoju rumu. Lēju uz aci - kādus 70ml pilnīgi noteikti. Pēc tam to atliek malā.




Bļodā iesit piecas olas un pievieno glāzi cukura. Man bija 200ml glāze, bez kaudzes. Sakuļ gaiši dzeltenā masā. Tad pievieno jogurtu. Šeit var izmantot jebkuru jogurtu kāds ir. Man bija 2 x135ml mazie Valmieras jogurti ar persikiem. To tad liku klāt. Samaisu un leju klāt šokolādes masu. Kārtīgi samaisu, pievienoju nedaudz vaniļas esences un 2 glāzes, jau atkal 200ml, bez kaudzes miltu un nepilnu ēdamkaroti cepamā pulvera.







Mīkla sanāk krējuma konsistencē. Pēc tam sadrupinu atlikušo šokolādi un iemaisu iekšā mīklā. Leju ietaukotā kēksa formā un cep 200grādos kādu stundu. Gatavības pārbaudi veicot ar kociņu - sauss, tātad gatavs.




Var servēt galdā karstu tā aukstu. Es nenocietos un nogriezu gabalu karstu. Pietrūka vien vaniļas mērces vai saldējuma ar ko šo kēksu baudīt. Sajūta, ka ēd karstu šokolādi. Auksts lieliski garšo tāpat. Bez visādām papildus izvirtībām.

Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Vai jogurta vietā var likt skābo krējumu ?

    AtbildētDzēst
  2. Hmm, es godīgi sakot nezinu. Bet iesākumā man bija doma par krējumu, taču tad ieraudzīju jogurtu un pieliku to. Domāju, ka var aizvietot ar skābo krējumu.

    AtbildētDzēst