pirmdiena, 2013. gada 2. decembris

Liellopa mugura karbonāde

Labs vakars!
Šeku reku decembris jau klāt. ārprāts kā laiks skrien un tas nozīmē, ka pavisam drīz ir jāsāk gatavot dāvanas un domāt par svētkiem. Es tikai vakar beidzot iejaucu piparkūku mīklu, lai uz pašiem svētkiem nepaliktu bez piparkūkām. Kāpēc es to visu laiku atliku un atliku?
Bet pēdējā laikā es daudz ko atlieku ar tādu domu, ka laika man taču ir vēl daudz. Nu cerēsim, ka laiks mani nepatīkami nepārsteigs.
Bet ko tur daudz apcerēt par laiku, kamēr ir iedvesma un laiks ko gatavot, es ķeros pie tā. Pēdējā laikā iedvesma īpaši neliek par sevi manīt, bet ik pa laikam uznāk apskaidrības mirkļi. Kā piemēram sestdien.
Pa dienu saimi sabaroju ar zupu, bet sapratu, ka vakarā gribās kaut ko knakstāmu. Ne tādu baisi sātīgo vai neveselīgo, bet kaut ko pagatavojamu un čāpstināmu. Tā nu pētot visādas receptes uzdūros vilinošam aprakstam par liellopa karbonādi. Kas pamarinēta garšvielās un izcepta, sākumā strauji apcepto un pēc tam lēnām pacepot. Brūna garoziņa sulīgu karonādes gaļu iekšpusē. Īstas čāpstināmgabals, kuru jāgriež plānās plānās šķēlītēs un lēnām jāizbauda visu garšu buķete.

Tātad, mums vajadzēs:
gabalu liellopa muguras karbonādes
1tēj.k. smaržīgo piparu
1 tēj.k. kaltēta rozmarīna
1.ēj.k. garšvielas liellopa gaļai
2-3 ķiploku daivas
nedaudz olīveļļas.
sāli

Sākumā sagatavo marinādi. Smaržīgos piparus un rozmarīnu saspaida piestā. Tad pievieno ķiplokus un visu saspaida kopā. Pēc tam pievieno garšvielu maisījumu liellopu gaļai un nedaudz olīveļļas. Visu kārtīgi samaisa.



Gaļai nogriež nost plēves. Liek traukā ar vāku, pārlej ar marinādi, kārtīgi apvīļā un liek vēsumā uz stundu marinēties.


Pēc stundas velkam gaļu laukā un liekam karsēties pannu. Sakarsējam to riktīgi karstu un strauji no visām pusēm apcepam gaļu. Tad liekam no follijas izveidotā laiviņā, apkaisām ar sāli un liekam cepeškrāsnī uz kādiem 180grādiem uz minūtēm 20-30 atkarībā cik jēlu/izceptu vēlas. Pēc tam nedaudz padzesē un servē galdā.






Lūk, kopā ar dārzeņiem vakara našķis gatavs. Lēnu garu skatoties filmas, piedzerot labu sarkanvīnu var baudīt gaļas burvību.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru