pirmdiena, 2013. gada 2. decembris

Liellopa kakla karbonāde

Sestdiena man bija gaļas vakars. Sanāca tā, ka ar cienīto sagribējām gaļu. Sākumā es piedāvāju liellopa muguras karbonādi, taču pamanot liellopa kakla karbonādes gabalus, sapratu, ka gribu arī tos. Dilemma, ko izvēlēties un ko gatavot. Ideālākais variants -gatavot abus divus.
Tad nu paralēli gatavoju arī liellopa kakla karbonādi, kas vislielāko piekrišanu ieguva tieši pie atvasēm.
Gatavoju 2 variantus. Vienu pa vienkāršo, tikai ar svaigi maltiem pipariem un sāli. Otrs variants bija pievienojot klāt samaltas ķimenes un ķiplokus.

Tātad, mums vajadzēs:
2 nelielus liellopa kakla karbonādes gabalus
3 ķiploku daivas
1/2 tēj.k. ķimenes
svaigi maltus piparus
sāli
olīveļļu

Gatavošan ir vienkāršāka par vienkāršu un neaizņem daudz laika. Gaļu sagriež apmēram 1 pirksta platumā un pavisam maigi izklapē ar gaļas āmurīti.

Vienu sagriezto gabalu, apkaisīju ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un atliku malā līdz cepšanai.
Priekš otra gabala es samalu 1/2 tējkaroti ķimeņu. Un saspiedu apmēram trīs ķiploku daivas. Ar to tad ierīvēju gaļas šķēles pievienojot arī maltos piparus.


Tālāk atliek vien cepšanas vaina. Uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties gaļu no abām pusēm, pirms tam apkaisot ar sāli. Ilgi necepu, tiklīdz no viens puses nāk ārā sula, griežu uz otriem sāniem un pacepu kādas 2-3minūtes. Pēc tam ielieku karstumizturīgā traukā ar cieši noslēgtu vāku, lai gaļa vēl nedaudz pasūt tur. Pēc tam servē galdā.



Lūk, garda gaļa gatava. Atvases noēda vienā setā, vēl visu atlikušo vakaru snaikstijās gar trauku, vai vēl kas nav palicis pāri.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru