pirmdiena, 2013. gada 4. novembris

Ingvera vistas cepetis

Vakar sēžot savā, nu jau pierastajā autoskolas krēslā, domāju par to, ko lai pagatavo vakariņās. Tā lai nav baisi jānopūlas, ir garšīgi un vēl sanāk kādu gabalu atlikt darba pusdienlaikam. Atbilde nāca pati no sevis negaidīti ātri - vistas cepetis. Tā kā man jau bija prātā pagatavot ķirbja krēmzupu kur viena sastāvdaļa ir ingvera sakne, tad arī šeit man nebija ilgi jādomā kā taisīt. Ingvers, ķiploks, soja... saldskābā čili mērce. Viss ģeniālais ir vienkāršs. Sanāca sulīgs, nedaudz austrumnieciski pikants vistas cepetis no kura tik vien kā mana pusdienu deva, palika pāri. Un pat tas gabaliņš ar lielu kontrolēšanu tika atstāts.
Ko varu teikt, gardi, ātri un vienkārši.

Tātad, mums vajadzēs:
1 vesela vista
2 īkšķu lieluma ingvera saknes
5 ķiploku daivas
4 -5 ēd.k. sojas mērces
4-5 ēd.k. saldskābās čili mērces
sāls
karijs

Veselu vistu apkaisa ar sāli un kariju. atliek malā.

Gatavo mērci: Ingveru nomizo un sarīvē, piespiež klāt notīrītas ķiploku daiviņas. tad pievieno 4-5 ēdamkarotes sojas mērces un tikpat pievieno saldskābo čili mērci. Visu kārtīgi samaisa un lej virsū vistai to kārtīgi ar to apsmērējot. Gan no iekšpuses, gan ārpuses.





Tālāk jau atliek vien cepšanas vaina. ņemam cepammaisu, liekam vistu iekšā, uzlejam, ja tāda ir palikusi pāri, mērci, galu ciet un cepam 200grādos kādu stundu. Uz beigām var attaisīt vaļā, lai vista apcepās brūna. Viss, servē galdā ar ko vien sirds kāro.



Mmm... vista ar diezgan izteiktu aromātu un garšu.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru